APIA

Avansul suvbențiilor APIA va intra în conturile fermierilor. Adrian Oros: ”În data de 16 octombrie, practic mâine noapte la ora 00:00, Ministerul Agriculturii dă startul plăților în avans”

Avansul suvbențiilor APIA va intra în conturile fermierilor. Adrian Oros ”În data de 16 octombrie, practic mâine noapte la ora 0000, Ministerul Agriculturii dă startul plăților în avans
plata subventii APIA

Plata avansului APIA pe acest an va începe joi noaptea, la ora 00:00. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură va da startul plăților subvențiilor, anunță Adrian Oros. Ministrul Agriculturii a comunicat în timpul ședinței de Guvern de astăzi, 14 octombrie, numărul de fermieri care va primi plățile directe în prima tranșă.

De asemenea, Adrian Oros a mai transmis și suma totală vacantă agricultorilor care au predat cererea unică la centrele APIA pentru anul 2020.

Adrian Oros a menționat și data limită a plăților avansurilor

Ministrul Adrian Oros a transmis și până când vor aștepta producătorii agricoli plata avansului pentru prima tranșă: 5 decembrie. Până atunci se vor plăti avansurile, urmând ca după această dată să se plătească și diferența.

În plus, Adrian Oros a mai comunicat și faptul că pentru plățile directe se va vira direct un procent de 70% din sumă. În privința plăților compensatorii din PNDR, acesta a susținut că vor ajunge până la 85%.

”În data de 16 octombrie, practic mâine noapte la ora 00:00, Ministerul Agriculturii dă startul plăților în avans atât pentru schemele de plăți directe, cât și pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Avem alocată suma de 1,94 miliarde euro, asigurată din bugetul Ministerului, sunt 826.964 de beneficiari pentru o suprafață de 9,81 milioane hectare”, a susținut Adrian Oros.

Măsurile aplicate de APIA din PNDR, cele de mediu și climă, plata în avans poate ajunge până la 85%. Plata se va face în lei, la cursul valutar 4,7830 lei pentru 1 euro stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 31 decembrie 2019.

Bugetul este asigurat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Sumele plătite producătorilot agricoli sunt garantate de MADR, dar vor fi rambursate de către Comisia Europeană:

”Pentru plățile directe la nivelul avansului procentul va fi de 70%, plățile se fac în lei, la cursul de bază de 4,87 pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie.

Pentru măsurile din PNDR pe care le implementăm prin APIA, unde avansurile sunt până la 85%, plățile se fac la cursul de 4,78 de lei pentru un euro, stabilit de BEC la data de 31 decembrie 2019”, a mai comunicat ministrul.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in APIA