Rețete

Ardei umpluți cu varză în saramură, cea mai delicioasă garnitură pentru sezonul rece

Ardeii murați umpluți cu varză sunt printre rețetele de murături preferate ale românilor. Murăturile reprezintă o garnitură perfectă pentru sezonul rece, în special alături de o friptură.

Rețeta este foarte simplă, fără conservanți, cu ingrediente curate și naturale. Chiar dacă sunteți începător, ardeii umpluți cu varză vor ieși absolut delicioși.

Acestea sunt ingredientele pe care trebuie să le avem la îndemână:

Cantitățile sunt ideale pentru a umple un borcan de cinci litri:

 • 1 kg de ardei
 • o varză de mărime potrivită
 • cimbru și mărar uscat
 • foi de dafin
 • rădăcini de hrean
 • piper boabe
 • sare

Ca în orice rețetă, toate ingredientele se spală foarte bine. Ardeilor li se scoate capacul și li se îndepărtează semințele. Apoi, se pun la scurs, pentru a îndepărta apa din interiorul acestora. Între timp, varza se toacă mărunt, în fâșii, și apoi se freacă foarte bine cu sare pentru a se înmuia.

Peste varză se pune puțin cimbru și mărar și se lasă în jur de 30 de minute la odihnă. Când ardeii s-au zvântat, se umple cu varză, cât mai îndesat. Borcanele se dezinfectează și se lasă la uscat.

Putem bune ardeii umpluți cu varză în borcan, încercând să îi așezăm în așa fel încât varza să nu cadă din ei. Înainte să adăugăm capacul, adăugăm foile de dafin, boabele de piper și fâșiile de hrean care vor menține legumele ferme.

Specialiștii ne recomandă să folosim capace noi sau capace cât mai curate, fără rugină sau alte imperfecțiuni. În plus, acestea trebuie să fie uscate foarte bine atunci când le înfiletăm.

Saramură pentru ardeii umpluți cu varză

Pentru fiecare litru de apă, se adaugă în jur de 20, 30 de grame de sare. Pentru cantitatea aleasă, folosim 3 litri de apă pe care o punem la fiert împreună cu sarea. După ce clocotește câteva minute, saramura se lasă la răcit.

Putem pune saramura proaspătă în borcan și să înfiletăm capacul foarte bine. Depozităm murăturile la loc răcăros și umbros.

Rețeta este gata! În sezonul rece, ne putem bucura de ardei murați umpluți cu varză!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

  You may also like

  Comments are closed.

  More in Rețete