Trucuri și sfaturi

Apa din acvariul cu pești, cel mai bun tratament pentru plantele la ghiveci. Cum se folosește

Apa din acvariul cu pești, cel mai bun tratament pentru plantele la ghiveci. Cum se folosește
Apa din acvariul cu pești, cel mai bun tratament pentru plantele la ghiveci. Cum se folosește

Dacă ai și tu un acvariu cu pești, nu mai arunca apa atunci când îl cureți. Lichidul este un tratament excelent pentru plantele la ghiveci. Nutreinții din apa de acvariu sunt extrem de benefici pentru plante, iar resturile de mâncare specifice și excrementele peștilor sunt un fertilizator organic pentru acestea.

Ce nutrienți regăsim în apa de acvariu

Primul lucru important de menționat este legat de varianta care nu funcționează, aceasta fiind apa sărată de acvariu.

Dacă apa pe care vreți s-o schimbați nu este sărată, atunci n-o aruncați, mai ales dacă aveți multe plante la ghiveci. Iată care sunt principalele sale beneficii:

  • este fertilizator organic
  • nu risipiți apă
  • poate fi folosită și în acvariile cu plante acvatice
  • vă scutește de cheltuielile fertilizatorilor din comerț

Principalii nutrienți regăsiți în apa de acvariu sunt:

  • nitrogen
  • fosfor
  • potasiu
  • amoniac
  • alte microorganisme care conțin elemente nutritive

Toate aceste elemente nutritive din apa de acvariu sunt sintetizate pentru a genera frunziș mai puternic, mai sănătos care, la rândul său, stimulează fotosinteza.

Puterea nutrienților depinde de vechimea apei. Dacă schimbați apa de acvariu mai des, la 5-7 săptămâni, de exemplu, aceasta nu va conține foarte mulți nutrienți. În schimb, dacă schimbați apa rar, doar o dată pe an, aceasta conținute suficienți nutrienți, iar plantele udate cu ea nu vor mai avea nevoie și de alți fertilizatori pentru o perioadă.

Desigur, este important de menționat că apa de acvariu schimbată doar o dată pe an care nu are ajutor din partea unui filtru de acvariu profesionist care se curăță cel puțin lunar, nu este recomandată pentru plante.

Ce plante putem să udăm cu apa de acvariu

De asemenea, este bine să știți ce fel de apă ați folosit în acvariu, pentru că apa dură care conține calciu și sare poate vătăma plantele, cauzând decolorarea frunzelor.

Apa de acvariu poate fi folosită la udarea tuturor florilor, în special pentru cele care au nevoie de mulți nutrienți pentru a prospera. În plus, cu această apă puteți să udați și tomatele care sunt, de multe ori, crescute în sisteme acvaponice (doar în cazul în care nu s-au folosit produse chimice de filtrare a apei din acvariu).

Cea mai bună perioadă în care putem să udăm plantele cu apă de acvariu este înainte de a înflori, deoarece atunci au nevoie de mai mult potasiu pentru acest proces. De asemenea, apa de acvariu este foarte utilă pentru cactuși care prosperă în soluri bogate în nutrienți.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.