Descoperă

VIDEO. Ce a descoperit un tânăr atunci când a spart o piatră obișnuită în jumătate. Rezultatul a uimit internauții

Ce a descoperit un tânăr atunci când a spart o piatră obișnuită în jumătate. Rezultatul a uimit internauții
Ce a descoperit un tânăr atunci când a spart o piatră obișnuită în jumătate. Rezultatul a uimit internauții

Un utilizator TikTok arată celor aproape 800.000 de urmăritori ai săi lucrurile incredibile pe care le găsește atunci când sparge anumite pietre pe jumătate. Deși aceste pietre arată perfect normal, în interiorul lor se găsesc mici comori care vorbesc despre trecutul planetei noastre.

Tânărul descoperă fosile în pietre

Contul tânărului de TikTok este dedicat fosilelor, iar pasiunea sa i-a adus aproape 800.000 de abonați. Această pasiune nu este deloc una rară, existând mulți oameni care au plăcerea de a descoperi fosile atunci când sunt în zonele potrivite.

Conform specialiștilor, nu trebuie să fii paleontolog pentru a face acest lucru, ai nevoie doar să cauți în locurile potrivite și de multă răbdare. Cele mai potrivite pietre sunt cele sedimentare (atunci când pietrele mici se unesc cu anumite minerale, în milioane de ani acestea devin sedimentare). Astfel, există șansa ca anumite plante și animale să se lipească între aceste pietre, devenind, astfel, fosile.

În clipul de mai jos, tânărul descoperă o fosilă de homar, demonstrând că pasiunea este mai importantă decât orice. Acesta postează clipuri despre fosilele pe care le descoperă, alături de alte pietre intresante care ascund și ele, la rândul lor, o poveste incredibilă.

Paleontologii au desoperit o fosilă ferigă veche de 290 de milioane de ani

În interiorul acestor pietre, se pot găsi fosile de nevertebrate, de vertebrate și chiar de plante, așa cum a fost o ferigă fosilă, veche de 290 de milioane de ani, descoperită în Pennsylvania.

Totuși, printre cele mai importante fosile din lume se regăsesc cele care au aparținut dinozaurilor sau oamenilor. Printre acestea, una dintre cele mai recent descoperite este Luzia, prima fosila umană descoperită în Brazilia, veche de 12.000 de ani.

Cea mai veche fosilă umană a fost descoperită în Africa, fiind vorba despre un craniu vechi de două milioane de ani, aparținând unui individ Homo erectus, alături de rămășițele altor două specii, Australopithecus și Paranthropus, sugerând că speciile conviețuiau laolaltă. Craniul este considerat un obiect minune.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă