Descoperă

Calendar ortodox pentru ziua de 7 iunie 2024: Ce sfânt este prăznuit în această zi de vineri?

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 7 iunie 2024, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Sfințit Mucenic Teodot.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 7 iunie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Sfințit Mucenic Teodot, Episcopul Ancirei, ce a primit darul tămăduirii pentru credința sa.

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 7 iunie!

Sărbătoare 7 iunie. Sfântul Sfințit Mucenic Teodot este sărbătorit în fiecare an pe data de 7 iunie în calendarul ortodox.

Sfântul Sfințit Mucenic Teodot a trăit în secolul IV, în Ancira Galatiei, în perioada în care la conducerea cetății se aflau împărații Dioclețian și Maximian. Acesta avea grijă ca trupurile neînsuflețite ale sfinților mucenici să fie tratate cu cinste după moarte și le îngropa conform tradițiilor creștine.

Acesta își dorea ca toate persoanele să fie tratate cu iubire și grijă, astfel lua în casa sa din Ancira persoane ce aveau nevoie de atenția și ajutorul său.

În zona în care acesta trăia a început să se ducă vorba despre bunătatea acestuia, însă totul avea să ia o întorsătură teribilă atunci când Theotecnus a devenit guvernator al Ancirei.
Mânia acestuia a început să se arate la scurt timp după ce a primit rolul de guvernator al Ancirei, astfel a început să captureze creștini, iar Sfântul Sfințit Mucenic Teodot a avut grijă de cei întemnițați. Sfântul Sfințit Mucenic Teodot a plecat în Malos, iar când s-a întors la cetate, acesta a aflat că șapte fecioare au fost arestate, torturate și forțate să participe la un ritual de cinstire a zeițelor.

Acesta a fost motivul pentru care a decis să meargă în fața guvernatorului și să își apere credința, ceea ce i-a adus bătăi teribile. Sfârșitul acestuia a venit la scurt timp, după ce a fost spânzurat sus pe un lemn, jupuit pe coaste, iar capul i-a fost tăiat, la data de 7 iunie 303, potrivit pravila.ro.

Canon de rugăciune către Sfântul Sfințit Mucenic Teodot, sărbătorit pe 7 iunie în calendarul creștin

Ca pe uscat umblând Israel, cu urmele prin adânc, pe prigonitorul Faraon văzându-1 înecat, a strigat: lui Dumnezeu cântare de biruință să-I cântăm.
Soarele cel înțelegător, avându-te pe tine la înălțimea Bisericii Sale stea luminată de Dumnezeu, tot pământul l-a luminat, cu strălucirile chinurilor tale, fericite.
Din vârsta tinereților fiind dat lui Dumnezeu, Sfinte Sfințite Mucenice Teodot, lămurit ți-ai luminat sufletul cu virtuți date de Dumnezeu și ai împodobit lumea cu cinstitele tale chinuri.

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.

Vestitul mucenic înțelegând mrejele înșelăciunii întinse pe pământ, umbla pretutindenea întărind prin har și cu învățături sufletele credincioșilor.
Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Din prisosul milostivirii plecând ceruril, S-a pogorât Fiul lui Dumnezeu și S-a întrupat din Tine, Preacurată, ca să mântuiască pe oameni de înșelăciunea șarpelui.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă