AgromediaȘtiri Agricole

Vremea se răcește brusc în România! Pe ce dată scăpăm de caniculă, potrivit meteorologilor ACCUWEATHER

Vara a început în forță, cu temperaturi ridicate și peste media debutului de iunie, după cum spun specialiștii. Însă, vremea se răcește brusc în România, potrivit meteorologilor Accuweathe, care anunță pe ce dată scăpăm de caniculă.

Deocamdată, zilele acestea temperaturile au trecut de 30 de grade Celsius în majoritatea regiunilor din sudul țării.

Pentru luna iunie, canicula va persista în București încă o săptămână, după aceea vremea se răcește brusc. Și nu doar în Capitală, ci și în celelalte orașe din țară.

Potrivit meteorologilor Accuweather, pe 13 iunie scăpăm de caniculă. Temperaturile vor coborî brusc, cu câteva grade. Maximele nu vor mai trece de 28 de grade, după cum arată harta meteo actualizată a Accuweather.

Până atunci, temperaturile vor depăși mediile obișnuite pentru luna iunie, arată ANM. Ploile vor fi deficitare, potrivit prognozei valabile până în 24 iunie.

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în sudul, estul și local în centrul teritoriului și se va situa în jurul mediilor multianuale în rest.

Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste mediile multianuale la nivelul întregii țării.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor deficitare local în nord-est și sud.

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei în toată țara.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în regiunile centrale și apropiat de cel specific pentru această săptămână în restul teritoriului.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia