Un internaut a arătat urmăritorilor săi ce pot face cu oasele de pui rămase de la mâncare. Sfatul acestuia este să le păstreze și să le transforme în îngrășământ natural pentru plante sau în medicament natural pentru animalele de companie.

Cum se poate prepara pudra de oase

Utilizatorul TikTok a prezentat modul în care se poate face pudra. Oasele se pun la fiert pentru a scăpa de orice altă urmă de carne și pentru a se înmuia. După ce s-au fiert, se pun într-o strecurătoare și se clătesc cu apă rece, urmând să curățați carnea de pe ele.

Următorul pas este să băgați oasele la cuptor, pe o tavă, timp de 20 de minute, pentru a le dezinfecta. După această perioadă, oasele se pun într-un blender și se toacă mărunt, până ajung pudră.

Pudra de oase este bogată în fosfor și calciu și poate fi folosită ca îngrășământ natural pentru plante. Se amestecă o linguriță de pudră cu o cană de apă și amestecul se pune la rădăcina plantei.

În plus, această pudră se poate folosi și ca supliment pentru căței.

Supa de oase este foarte sănătoasă pentru organismul uman

Supa de oase este foarte sănătoasă pentru organismul uman, conținând calciu, magneziu, potasiu și fosfor, dar și proteină de colagen care se transformă, prin fierbere, în gelatină.

De asemenea, în supa de oase se regăsesc și amniocizi precum glicină și arginină care luptă împotriva inflamațiilor cronice.

Totuși, printre cele mai cunoscute beneficii ale supei de oase regăsim conținutul de colagen care, atunci când se transfomă în gelatină, ajută la întărirea sistemului osos.

Rețetă supă de oase

Se recomandă folosirea oaselor de vită, cu tot cu măduvă. Supa de oase se poate găti simplu, sau se poate adăuga și carne macră, alături de legume precum ceapă, morcov, păstârnac, usturoi, dar și verdețuri și condimente precum sare, pătrunjel, cimbru, piper, foi de dafin. În plus, se recomandă folosirea oțetului, pentru a ajuta la extragerea mineralelor din oase.

Toate ingredientele trebuie puse în apă, cât să fie bine acoperite și apoi puse la fiert, la foc cât mai mic, pentru câteva ore bune. După ce ingredientele s-au fiert, supa se strecoară, iar zeama se poate bea ca atare, sau se poate folosi pentru a găti alte preparate.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă