Un bărbat a murit zilele trecute, la puțin timp după ce a ajuns la Spitalul de Urgență Arad, cu viermi ieșindu-i din corp.

„Am fost deja în spital în ultimele două zile şi am refăcut întregul circuit prin care a trecut pacientul, începând de la momentul în care a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe și până a decedat. Vom avea primele concluzii în următoarele două – trei zile”, a spus, pentru Agerpres, directorul DSP Arad, Geanina Potolia.

Bărbatul a ajuns la spitalul din Arad în data de 15 iunie, ora 18:34, adus de un echipaj de prim-ajutor din localitatea Iermata. Acesta lucra ca cioban și locuia pe câmp, la stână.

„La sosire, pacientul a prezentat o stare profund alterată, inconștient, cașectic, în stare de șoc toxico-septic, cu fața şi gâtul acoperite de viermi, care ieșeau din fistule de la nivelul feței precum şi din tubul de traheo-stomă. Pacientul a fost igienizat imediat la garderobă dar, în ciuda spălărilor repetate, a continuat să elimine viermi din căile respiratorii superioare. Pacientul a fost recoltat, s-a instituit imediat tratamentul complex de terapie intensivă, a fost trimis la investigațiile imagistice (tomografie de cap, torace şi abdomen) şi a fost monitorizat permanent. Au fost organizate consulturile de specialitate necesare (ATI, chirurgie, infecțioase, interne), a fost implicată asistenta socială şi a fost internat la ATI II în cursul dimineții următoare, la ora 07.30”, au transmis reprezentanții spitalului.

Familia care îl angajase pe bărbat a povestit că acesta ar fi fost ”un caz social, fără familie, avea un frate plecat în străinătate cu care nu ținea legătura”.

Potrivit SCJU Arad, pacientul era cunoscut cu neoplasm de bază de limbă (cancer), fiind investigat şi tratat doar în Timișoara, de unde a părăsit spitalul în urmă cu aproximativ două săptămâni, după ce a făcut radioterapie.

„Pacientul a fost găsit inconștient, cu viermi ieșind din el, de un membru al familiei unde locuia și care a solicitat serviciul 112. Pacientul a continuat să elimine viermi şi după transferul în terapie intensivă, unde a decedat după câteva ore. Personalul medical implicat în îngrijirea acestui pacient a făcut tot ce este omenește posibil pentru a-i asigura asistența şi îngrijirile medicale necesare”, au mai transmis reprezentanții SCJU Arad.

În urmă cu 9 ani, un bărbat din Caracal a fost mâncat de viu de viermi. Totul s-a produs după ce a fost operat la picior și pentru că nu a avut cine să aibă grijă de el, rana i s-a deschis și au apărut viermii.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă