Luna iulie, cunoscută în popor și ca luna lui Cuptor, este foarte importantă, fiind o perioadă în plin sezon agricol. În plus, în această lună se recoltează multe dintre legumele pentru care gospodarii au muncit în lunile precedente, iar grădinița cu flori este mai frumoasă ca oricând.

Ce lucrări se fac în grădina de legume în luna iulie

În această lună există multe lucrări de îngrijire care se efectuează în grădina cu legume. În primul rând, legumele au nevoie de apă, mai ales dacă vremea este secetoasă. Culturile se plivesc cu atenție, mai ales dacă vremea este ploioasă, iar morcovii și pătrunjelul se răresc.

Ceapa se calcă și apoi se lasă la uscat timp de două săptămâni.

De asemenea, este momentul să recoltăm legumele ajunge la maturitate.

Printre cele mai cunoscute culturi care pot fi recoltate în această perioadă se află prima recoltă de ceapă și usturoi, morcovii, țelina, tomatele din primul ciclu de plantare, cartofii timpurii, sfecla roșie, fasolea, mazărea, ardeii grași, vinetele și dovleceii.

În luna iulie se mai recoltează mușețelul, gălbenelele, oregano, cimbru și alte mirodenii, dar și fructele precum vișinele, caisele, piersicile, zmeura, murele și coacăzele.

În ceea ce privește semănatul, luna iulie aduce lucrări pentru mărar, pătrunjel și fasolea de păstăi. Se poate planta busuiocul, de preferat lângă tomate, protejându-le de dăunători și îmbunătățindu-le calitatea. De asemenea, se mai poate semăna încă o tură de sfeclă roșie, fasole și mazăre. La mijlocul lunii iulie se pot semăna ridichiile și salata.

Arpagicul se poate semăna, la distanță de 5-6cm între cuiburi, iar prazul se poate pune în pământ.

Pentru vița de vie, în luna iulie, lucrările cele mai dese constau în plivirea lăstarilor de pe tulpină, tratamentele împotriva bolilor precum mana, putregaiul cenușiu, a moliilor sau a altor dăunători și se aplică tratamente foliare. În plus, se pot recolta strugurii extratimpurii.

Ce lucrări se efectuează în grădina cu flori în luna iulie

Fiind o perioadă călduroasă, lucrările din grădina cu flori se limitează la îngrijirea acestora. Un pas important este, spre exemplu, mulcirea, asigurând acestora apa de care au nevoie. Se curăță florile și frunzele uscate și se taie trandafirii pentru a le asigura o aerisire optimă.

Se pot folos insecticide în această perioadă, mai ales daca florile sunt invadate de omide.

De asemenea, se scot bulbii de lalele, narcise și zambile și se tund gardurile vii. Gazonul se tunde regulat și se udă în conformitate cu vremea de afară.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.