Trucuri și sfaturi

Vă întrebați cum să aibă grijă de violete africane? Expertul nostru răspunde la întrebări legate de udare, fertilizare și multe altele!

Când Baron Walter von Saint Paul a adus pentru prima dată o plantă înflorită, a numit violeta Usambara din Africa de Est în Germania în 1894, nu știa cât de mulți oameni se vor îndrăgosti de violeta africană. Iată câteva dintre cele mai frecvente întrebări despre îngrijirea violetei africane, împreună cu cel mai bun sfat al cultivatorului Jessie Crisulli, premiat. Metodele ei au produs o casă plină violete africane, multe dintre câștigând panglici albastre la spectacole de flori.

Cum să aveți grijă de violetele africane & hrănirea acestora

Ce expunere fereastră este cea mai bună pentru violetele africane? Violete africane ar trebui să crească bine în orice fereastră, cu lumină bună strălucitoare, să umbrite. În ferestre cu vedere spre sud, pentru a proteja violetele de soare fierbinte în timpul verii. Violetele africane le priește într-o fereastră orientate spre sud în timpul iernii. Pentru ferestrele orientate în est și vest, verificați dacă plantele nu se încălzesc prea tare când soarele se află în acea zonă. Ferestrele de Nord vor oferi suficientă lumină pentru a înflori cea mai mare parte a anului. Țineți plantele aproape de fereastră pentru lumină maximă. O violetă africană pe o masă în mijlocul unei camere poate arăta frumos, dar nu poate primi suficientă lumină pentru a o menține înflorită.

Iată tot ce trebuie să știți despre cultivarea violetelor – De la prima frunză până la planta adultă

Ce zici de lumina fluorescentă?

Dacă nu ai lumină naturală, atunci corpurile de iluminat fluorescente sunt răspunsul. Eu folosesc corpuri de patru picioare cu două becuri alb rece în fiecare cameră. Am folosit un alb cald și un bec alb rece având rezultate bune. Becurile speciale pentru plante, numite „cresc lumini”, produc, de asemenea, o plantă atractivă. Distanța optimă de la oală la lumină este de 20 până la 50 cm.

Cât de des ar trebui să udăm violetele africane?

Cel mai bun ghid este de a simți partea exterioară a solului: În cazul în care este uscat la atingere, atunci este timpul să udăm planta. Violetele africane ar trebui să fie lăsate să se usuce între fiecare udare pentru cele mai bune rezultate. Supradudarea poate ucide o plantă. Rădăcinile fine ale unei violete africane au nevoie de aer, care nu poate penetra o masă umedă de sol. Odată ce ați stăpânit cum să audați violetele africane, jumătate din munca este terminată.

Ar trebui să udăm violetele africane în partea de sus sau de jos?

Oricum este în regulă. Este important să nu utilizați apă rece; călduță sau caldă este de preferat. Dacă udați din partea de sus, aveți grijă să nu puneți apă pe frunze atunci când planta este expusă la soare; acest lucru este de a evitat deoarece planta va avea pete pe frunze. Dacă udați din partea de jos, excesul de apă trebuie să fie aruncat după ce planta a preluat tot ce are nevoie. Nu permiteți unei violete africane să stea în apă pe o perioadă nedeterminată.

Ce dimensiune a ghivechiului este cel mai bun pentru violetele africane?

Recomandarea obișnuită este ca diametrul ghiveciului să fie de o treime din răspândirea frunzei. De exemplu, dacă frunzele plantei măsoară 9 cm de la un vârf de frunze la vârful opus al frunzei, utilizați un vas de 7cm . Violetele înfloresc cel mai bine atunci când acestea sunt legate.

Care este mai bine, un ghiveci de lut sau plastic?

Oricare dintre acestea este bună. Vasele din plastic pot fi păstrate mai curate și va deține umiditate mai mult timp, și sunt ceea ce se folosesc pentru violete. Vasele de lut permit aerului să pătrundă până la rădăcini, ceea ce este benefic. Dar se usucă mai repede. Eu folosesc lut pentru cactuși. Protejați tulpinile frunzelor folosind o bandă pliată de folie de aluminiu pentru a acoperi marginea superioară a unui vas de lut.

Cum scapi de depuneri albe din ghivecele cu plante. De ce se formează acestea pe pământ

Care este cel mai bun îngrășământ pentru violete africane?

Orice îngrășământ este bun. Îmi place să folosesc un îngrășământ solubil în apă. Un îngrășământ echilibrat cu părți egale de azot (primul număr), fosfor (al doilea număr), și potasiu (ultimul număr), cum ar fi 18-18-18. Dacă nu, încercați un îngrășământ cu un număr de mijloc mai mare, care va conține mai mult fosfor, cum ar fi 15-30-15.

Ce amestec de sol ar trebui să folosesc?

Eu folosesc un amestec de două părți de sol sterilizat, o parte perlit grosier, și o parte vermiculit grosier. Poate fi utilizat orice sol sterilizat achiziționat. Perlitul și vermiculitul contribuie la menținerea solului liber și poros.

Frunzele inferioare devin umede – ar trebui să le elimin?

Este o bună practică să eliminați toate frunzele violete care au început să se descompună. Este un proces natural pentru ca frunzele mai vechi să moară. Acestea vor fi înlocuite cu o nouă serie de frunze. Orice frunze care se colorează în galben sau cu pete trebuie îndepărtate.

Plante de leac de toamnă. Ce beneficii au pentru sănătatea noastră

Ce este greșit atunci când solul este umed, dar planta moare?

Acest lucru poate fi un indiciu că planta a fost supraudată, și, eventual, putregaiul s-a stabilit în pământ. Nu se poate face prea mult. Este posibil să puteți scoateșți o frunză sănătoasă sau două pentru a începe o plantă nouă, dar planta veche nu poate trăi dacă coroana centrală a început să putrezească.

Ce ar trebui făcut cu o violetă africană care a dezvoltat o tulpină groasă sub frunze?

Acest lucru se numește de obicei un gât. Acesta poate fi avut grijă de prin setarea planta mai adânc în sol atunci când o mutați în alt ghiveci. Utilizați ghiveciul de dimensiuni corespunzătoare, nu unul prea mare sau prea adânc. Dacă “gâtul” este prea înalt, îndepărtați cu grijă o parte din solul vechi din jurul rădăcinilor violetei, astfel încât acesta să poată fi coborât mai jos în ghiveci. Dacă solul și rădăcinile sunt dure și compactate și nu pot fi slăbite, atunci o porțiune din partea de jos a masei rădăcinii poate fi tăiată cu un cuțit. Replantați planta astfel încât stratul inferior de frunze verzi, sănătoase să se sprijine pe linia de sol din partea de sus a vasului.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.