Unde se găsesc Merele Red Love. Mihaela Bilic recomandă acest soi. Iată beneficiile

21.09.2021
Unde se găsesc Merele Red Love. Mihaela Bilic recomandă acest soi. Iată beneficiile

Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic a fost persoana care a făcut faimos soiul de mere Red Love în România, unul dintre cele mai sănătoase, dar și spectaculoase soiuri de mere.

Acest soi a fost dezvoltat de către Markus Kobelt, în Elveția, fiind un hibrid între speciile Redlove Calypso, Redlove Circe, Redlove Era și Redlove Odysso, pentru care s-a lucrat aproximativ 20 de ani.

Merele Red Love sunt cunoscute pentru conținutul mare de antioxidanți

Pe lângă interiorul ieșit din comun, cu pulpă roșie, în formă de inimă atunci când este tăiat pe jumătate, merele Red Love conțin de 20 de ori mai mulți antioxidanți decât merele obișnuite.

Soiul provine din încrucișarea merișoarelor roșii și a unor mere dulci, gustul final fiind acrișor, de fructe de pădure, ceea ce duce la îndepărtarea dăunătorilor și, implicit, lipsa nevoii de a folosi tratamente chimice.

“Ce ar zice mintea mea despre mărul ăsta? O piticanie de măr, bot de iepure. Aș putea trece pe lângă el, fără să-l bag în seamă.  Mi-am propus să-l gust. Să vedem… îmi place? Și când gust…ce să vezi? Nu e bot de iepure, e Red Love! Da, sunt merele Red Love pe care eu vi le-am prezentat anul trecut și care acum sunt aproape coapte și gata de cules”, declară Mihaela Bilic pe Facebook.

Unde se pot găsi merele Red Love în România

Din cauza faptului că soiul Red Love nu poate fi cultivat în România fără autorizație, consumatorii au puține opțiuni în ceea ce privește locurile de unde pot cumpăra merele.

În plus, fiind un soi atât de special, merele Red Love au un preț mai piperat în comparație cu celelalte mere. Pe site-ul piataproducatorilor.ro descoperim o ladă de mere Red Love, de aproximativ 5 kilograme, la prețul de 60 lei. Pachetul ajunge la destinatar între 2 și 5 zile lucrătoare.

Unde se găsesc Merele Red Love. Mihaela Bilic recomandă acest soi. Iată beneficiile

De asemenea, pe site-ul agrodenmar.ro puteți găsi pomi Red Love, după data de 10 octombrie, la prețul de 84 de lei. Puieți mai puteți găsi și pe site-ul bulbi-flori.ro, la prețul de 49 de lei.

În România, există o singură livadă de meri Red Love, lângă Sebeș, dezvoltatorii fiind foarte stricți cu cei care doresc să cultive soiul la scară largă. Aceștia au nevoie de autorizație.

Merele cu inimă roșie, așa cum mai sunt supranumite, se mai pot comanda pe site-ul superlapte.ro, la prețul de 60 de lei pentru o lădiță de peste 5 kilograme.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *