Mărul Red Love, soiul extrem de bogat în antioxidanți. Mihaela Bilic: „Este mărul care se mănâncă în doi, fiecare cu jumătatea lui de inimă”

19.10.2020
Mărul Red Love, soiul extrem de bogat în antioxidanți. Mihaela Bilic: „Este mărul care se mănâncă în doi, fiecare cu jumătatea lui de inimă”

Mihaela Bilic a fost invitată la Marius Tucă Show pentru a discuta despre alimentația sănătoasă, prezentând un super aliment: mărul Red Love. Cei doi au discutat în platoul Aleph News despre importanța alimentației și întărirea sistemului imunitar în perioada sezonului rece.

Mărul Red Love, un soi extrem de bogat în antioxidanți

Mihaela Bilic a explicat faptul că pentru a ajunge la această formă a mărului, specialiștii au lucrat 20 de ani în Elveția. Ceea ce face mărul extrem de special este pulpa roșie care seamănă cu o inimă.

Este mărul care se mănâncă în doi, fiecare cu jumătatea lui de inimă. Este încrucișat, s-a făcut o încrucișare între merișoarele acelea roșii extrem de bogate în antioxidanți care sunt imposibil de mâncat și un măr dulce, astfel încât soiul ăsta este extrem de acrișor, nici dăunătorii nu îl agreează. Nu are nevoie de pesticide, susține Mihaela Bilic.

Mărul are un gust acrișor, de fructe de pădure și poate avea de până la 20 de ori mai mulți antioxidanți ca un măr obișnuit. Pulpa este fermă și de culoare roșie. Tocmai de aceea, atunci când este tăiat pe jumătate, dezvăluie o surpriză, susține Mihaela Bilic.

mar red love

Soiul Red Love nu se poate cultiva fără autorizație

În plus, acest soi special nu se găsește decât în Sebeș, pentru că elvețienii care l-au creat nu permit cultivarea lui. Mărul Red Love nu necesită utilizarea pesticidelor, fiind mult mai sănătos ca un măr obișuit.

Este o singură livadă de pomi fructiferi undeva lângă Sebeș pentru că elvețienii nu dau oricui permisiunea de a le cultiva, trebuie să ai autorizație. Este un măr mai scump. Are o putere antioxidantă de 20 de ori mai mare, a adăugat Mihaela Bilic.

Prețul mărului Red Love este mai mare, nu doar din pricina antioxidanților, ci și a apariției neobișnuite. Pulpa roșie este cu adevărat spectaculoasă.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *