APIA

Termen limită Măsura 21. APIA anunță câte cereri s-au depus până acum

Termen limită Măsura 21. APIA anunță câte cereri s-au depus până acum
Măsura 21

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a anunțat pe paginia oficială de Facebook termenul limită pentru depunerea cererilor în cadrul Măsurii 21. Așadar, fermierii care vor să aibă parte de sprijinul temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19, pot depune cererea unică până pe data de 23 octombrie 2020 inclusiv.

Numărul de cereri depuse până acum

Din data de 25 septembrie și până în prezent s-au depus, în sectorul zootehnic, pentru bovine, 43.532 de cereri pentru un număr de 578.281 capete. Tot în sectorul zootehnic, pentru ovine și/sau caprine, s-au depus 38.597 de cereri pentru un număr de 8.456.811 capete. În ceea ce privește sectorul vegetal, legume-fructe și cartofi, s-au depus 44.428 de cereri pentru o suprafață de 68.674 ha.

APIA anunță că ajutorul se va acorda sub forma unei “sume forfetară raportată la dimensiunea fermei și urmează să fie plătit până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020”.

Potențialii beneficiari ai acestui sprijin temporar cu caracter excepțional sunt fermierii activi, conform definiției în sensul art. 9 din Reg. (UE) nr.1307/2013, respectiv legislației naționale, crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, și/sau fermieri din sectorul vegetal, respectiv cei din sectorul de legume-fructe și cartofi, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, care au depus cerere unică de plată în anul 2020 și care respectă criteriile de eligibilitate, specifice schemei de sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19, scrie în postarea de pe pagina de Facebook APIA.

Pentru a se încadra în standardele propuse de Măsura 21, beneficiarii trebuie să îndeplinească calitatea de fermier activ, adică să fi încasat plăți directe conform dovezilor verificabile aferente cererii unice de plată din campania 2019.

De asemenea, fermierii activi sunt cei care au solicitat plăți directe pentru prima dată în anul 2020 și îndeplinesc prevederile OM nr.619/2015 cu modificările şi completările ulterioare.

Suma alocată pentru Măsura 21 este de 150 de milioane de euro

Cererea unică de solicitare a sprijinul acordat de Măsura 21 poate fi depusă la centrele județene sau locale APIA, respectiv a municipiului București. În plus, ca o măsură de precauție, cererea mai poate fi trimisă prin fax, poștă sau format electronic scanat prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către beneficiar pe fiecare pagină a documentului transmis.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in APIA