Știri Agricole

Tânărul Fermier 2021. Ce sume vor primi agricultorii

Tânărul Fermier 2021. Ce sume vor primi agricultorii
Tânărul Fermier 2021. Ce sume vor primi agricultorii

Cuantum de până la 70.000 de euro pentru tinerii fermieri cu exploatații mai mari în 2021! Instalarea tinerilor fermieri în anul 2021 beneficiează de fonduri europene de până la 70.000 de euro pentru exploatațiile mai mari și 60.000 de euro pentru fermele mai mici. Condiția necesară pentru a beneficia de aceste sume este ca fermele, indiferent de mărime, să fie integrate sau bio.

Se vor aloca sume de până la 100 de milioane de euro

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că pentru 2021 și 2022 submăsurii 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri, suma alocată va fi de 100 de milioane euro. Așadar, în 2021, programul Tânărul fermier va dispune de un plafon maxim de 70.000 de euro pentru fermele integrate sau bio, dar de dimensiuni mai mari.

”Am introdus valori crescute per proiect în sensul că: alocări maxime per proiect – 70.000 de euro pentru exploatațiile care integrează în planul de afaceri operațiuni de condiționare-procesare sau agricultură ecologică, deci cele două priorități, pentru exploatațiile între 30.000 și 50.000 de S.O., și 60.000 de euro pentru exploatațiile care integrează aceleași operațiuni de condiționare și procesare și agricultură ecologică, pentru exploatațiile mai mici, între 12.000 și 29.000 de S.O. a declarat Ministrul Agriculturii Adrian Oros în cadrul emisiunii unui interviu acordat la Agro TV.

Care sunt condițiile de care trebuie să țină cont fermierii care doresc înscrierea în program

Una dintre cele mai importante condiții de care fermierii care doresc să se înscrie în program trebuie să țină cont este legată de vârstă. Așadar, beneficiarul trebuie să aibă vârsta maximă de 40 de ani și să fie instalat ca șef de exploatație în ultima perioadă. Perioada de instalare ca șef de exploatație este în discuții în prezent, în trecut fiind necesare cel puțin 24 de luni.

”Am introdus noi criterii de selecție în vedere unei coerențe interne la nivelul finațării în perioada de tranziție. În primul rând, principiul integrării în cadrul planului de afaceri a activităților de protecție a mediului privind gestionarea gunoiului de grajd, agricultura de precizie, adică dacă ai zootehnie și ai integrat, aceste lucruri care se pliază pe Green Deal, există o prioritizare.

De asemenea, principiul integrării în cadrul planului de afaceri a construirii și modernizării clădirii cu destinație agroalimentară, achiziție de echipamente în vedere creșterii performanței economice a exploatației și un al avantaj – principiul apartenenței la o formă asociativă. Încercăm și aici pe cei care sunt mici să-i stimulăm să intre și în cooperative”, a completat Adrian Oros pentru sursa citată.

MADR urmează să transmită forma revizuită și modificată a Programul Național de Dezvoltare Rurală către Comisia Europeană.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.