Descoperă

Un român a decoperit ceva ciudat în pământ. Ce a reușit să scoată de acolo

Un român a decoperit ceva ciudat în pământ. Ce a reușit să scoată de acolo
Un român a decoperit ceva ciudat în pământ. Ce a reușit să scoată de acolo

Un bărbat român a reușit să atragă atenția internauților atunci când a descoperit un obiect ciudat în pământ. Acesta s-a folosit de un băț pentru a scoate obiectul asemănător unei sfere. După ce a îndepărtat pământul din jurul obiectului, acesta a căzut în fața altor martori care îl filmau.

Obiectul avea forma unei sfere perfecte

Imaginile ne arată cum bărbatul a reușit să scoată din pământ o sferă perfectă. Una dintre martorele care a filmat întreaga acțiune nu și-a putut ascunde uimirea atunci când sfera a căzut, declarând „Ce faină e!”.

https://www.tiktok.com/@lianaaurarusu/video/6935290339104247046?sender_device=pc&sender_web_id=6927212916899350021&is_from_webapp=v2&is_copy_url=0

Alte descoperiri ciudate în România

Așa cum era de așteptat, fiind un stat cu o istorie bogată, România nu este un loc străin de artefacte și descoperiri arheologice care au atras atenția. Printre acestea, regăsim:

Matricea hexagonală de la Sarmizegetuza

Această descoperire, o matrice de bronz, în formă hexagonală, este veche de mai bine de 2000 de ani, reprezentând un obiect unic în Europa și extrem de valoros. Specialiștii susțin că aceasta era folosită pentru a crea diferite decorațiuni din metale prețioase. Matricea este încrustată cu anumite sculpturi, reprezentând animale precum lei, tigri sau hipopotami.

Manuscrisul care descrie lansarea unei rachete în spațiu în anul 1570

Manuscrisul de la Sibiu, din anul 1570, descrie lansarea în spațiu a unei rachete. Acesta a fost descoperit de-abia în 1961 și cuprinde 450 de pagini. Printre aceste pagini sunt regăsite și detalii despre rachete și lansarea acestora. Manuscrisul îi aparține lui Conrad Haas, un inginer austriac care dorea să zboare folosind tehnologia artificiilor.

Tăblițele de la Tărtăria

Aceste tăblițe sunt fenomenale din mai multe puncte de vedere. În primul rând, sunt datate în jurul anului 5300 î. Hr. Numeroși arheologi consideră că simbolurile regăsite pe aceste tăblițe ar putea reprezenta prima scriere din lume, o scriere mai veche decât cea egipteană sau sumeriană. Simbolurile nu au fost descifrate până în prezent.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

  You may also like

  2 Comments

  1. ar trebui sa chemi un arheolog.ar putea fi o „bomba” a unei catapulte romane(pare cioplita)

  2. sula si prefectura!nu mai aveti cu ce sa umpleti gazetwq….

  Comments are closed.

  More in Descoperă