APIA

Subvenții APIA 2021: Anunț făcut de directorul APIA despre plata avansului

Subvenții APIA 2021: Anunț făcut de directorul APIA despre plata avansului
Subvenții APIA 2021: Anunț făcut de directorul APIA despre plata avansului

Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, a făcut un anunț important, în ziua de luni, 20 septembrie 2021, care îi privește pe fermierii înscriși la subvențiile APIA.

Astfel, plata avansului pentru subvenții, în campania 2021, va începe în data de 18 octombrie, atunci când primele sume pentru acest an vor fi autorizate de APIA pentru schemele pe suprafață și Sprijinul Cuplat Zootehnic pentru ovine.

Directorul APIA: ”Ne apropiem cu pași repezi de startul plăților în avans”

Șeful APIA, Adrian Pintea, a concluzionat situația controalelor în teren și prin teledetecție, proces obligatoriu să fie finalizat până la începerea plăților, într-un anunț făcut public pe pagina de Facebook APIA, luni, 20 septembrie 2021.

”Ne apropiem cu pași repezi de startul plăților în avans aferente Campaniei 2021. De aceea, în această perioadă, ne concentrăm pe finalizarea controalelor pe teren. Conform calendarului de lucru, până la 15 octombrie 2021, aceste verificări vor fi realizate în totalitate. Trebuie precizat că fiecare cerere de plată depusă de fermieri urmează un flux procedural complex până la autorizarea plății, fiind supusă unor multiple controale și verificări, atât administrative, cât și pe teren. Scopul vizat este de a asigura îndeplinirea tuturor criteriilor și normelor comunitare și naționale de acordare a plăților”, a declarat Adrian Pintea.

Directorul APIA a pus în discuție ultimele verificări din teritoriu efectuate de inspectorii APIA pentru ca plățile demarate să fie corecte și conforme. Până acum s-au efectuat următoarele controale:

 • 12.324 de fermieri din cei 13.035 de fermieri selectați la controlul pe teren prin metoda clasică
 • 3.534 de fermieri din 3.793 selectați pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic

Subvenții APIA 2021: Anunț făcut de directorul APIA despre plata avansului

Cuantum plăților în avans ale subvențiilor APIA

Adrian Pintea a reamintit fermierilor să aibă o atitudine deschisă în ceea ce privește colaborarea cu inspectorii de teren APIA.

”În acest context, reamintesc fermierilor că este foarte important să colaboreze cu colegii mei, astfel încât să încheiem această activitate cu succes, așa cum am făcut-o în fiecare an. Și nu uitați data de 1 octombrie, până la care vă așteptăm, dragi fermieri, la centrele locale și județene ale APIA, pentru a semna cererile de plată depuse online în cadrul Campaniei 2021”, a comunicat Adrian Pintea.

Conform Agrointel.ro, schemele de plată pentru suprafețele agricole și pentru animale, dar numai pentru speciile ovine și caprine, în cadrul schemei de sprijin cuplat zootehnic, vor fi următoarele:

Pentru subvențiile pe suprafață:

 • Schema de plată unică pe suprafaţă 95,4751 euro/ha. În avans fermierii primesc 70 la sută din această sumă, adică 66,83257 euro/ha
 • Plata redistributivă pentru intervalele: între 1 ha și 5 ha, inclusiv: 5,0000 euro/ha, în avans fermierii primesc 3,5 euro/ha și, peste 5 ha şi până la 30 ha, inclusiv: 48,1457 euro/ha, în avans fermierii primesc 33,701 euro ha
 • Plata pentru înverzire: 57,8931 euro/ha, în avans fermierii primesc 40,4768 euro/ha
 • Plata pentru tinerii fermieri: 40,4514 euro/ha, în avans fermierii primesc 28,31598 euro/ha

Pentru subvențiile pe cap de animal:

 • Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ): 16,55 euro cap ovină/caprină, adică un avans de 11,585 euro.

Reamintim că termenul limită pentru plata subvențiilor APIA aferente anului de cerere 2021 este 30 iunie 2022.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

  You may also like

  Leave a reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  More in APIA