Trucuri și sfaturi

Sfaturi utile pentru a crește producția de ouă la găini. Cu ce să hrăniți găinile, ca să depună mai multe ouă. Cu acest aliment găinile vor face ouă non-stop

Creșterea găinilor pentru ouă este o afacere importantă și profitabilă pentru mulți fermieri și gospodari. Pentru a asigura o producție de ouă constantă și de calitate, este esențial să acordați o atenție deosebită nutriției și îngrijirii găinilor. Acest articol vă va oferi sfaturi utile despre ce să hrăniți găinile pentru a le determina să depună mai multe ouă și să obțineți ouă non-stop.

O hrană echilibrată

Hrănirea găinilor cu o dietă echilibrată este cheia pentru a le stimula să producă mai multe ouă. O dietă sănătoasă și bogată în nutrienți va asigura că găinile au tot ce le trebuie pentru a produce ouă în mod regulat. Asigurați-vă că hrana este echilibrată și conține proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale esențiale.

Un ingredient esențial pentru a crește producția de ouă la găini este cojile de ouă măcinate sau cochiliile de stridii zdrobite, care sunt o sursă excelentă de calciu. Adăugarea acestor surse de calciu la hrana găinilor le va ajuta să producă coji de ouă mai puternice și să mențină un nivel adecvat de calciu în organism, ceea ce poate încuraja depunerea regulată de ouă. Este important să le oferiți aceste suplimente de calciu pentru a evita deficiențele nutriționale care pot afecta producția de ouă și sănătatea găinilor.

Proteine de calitate

Proteinele sunt fundamentale pentru formarea ouălor. Hrăniți găinile cu o sursă de proteină de calitate, cum ar fi semințe de soia, mazăre, linte, și asigurați-vă că hrana conține cel puțin 16-18% proteină. O dietă bogată în proteine va spori producția de ouă.

Suplimente de calciu

Calciumul este esențial pentru formarea cojii ouălor. Asigurați-vă că găinile au întotdeauna acces la o sursă de calciu, cum ar fi cochilii de stridii zdrobite sau coji de ouă măcinate. Fără suficient calciu, cojile ouălor pot fi subțiri sau fragile.

Apă curată și proaspătă

Asigurați-vă că găinile au întotdeauna acces la apă curată și proaspătă. Deshidratarea poate afecta producția de ouă, așa că asigurați-vă că au mereu apă la dispoziție.

Spațiu și igienă

Un mediu curat și spațios este esențial pentru sănătatea găinilor și pentru producția de ouă. Curățați cu regularitate grajdurile și adăposturile, schimbați cuiburile și asigurați-vă că găinile au suficient spațiu pentru a se mișca în voie.

Lumină naturală și artificială

Luminile naturale și artificiale pot influența ciclul de producție a ouălor. Asigurați-vă că găinile primesc suficientă lumină naturală și, dacă este necesar, folosiți luminile artificiale pentru a le menține într-un ciclu de lumină regulat. Găinile au tendința de a produce mai multe ouă în timpul zilei lungi.

Monitorizați stresul

Stresul poate reduce producția de ouă. Asigurați-vă că găinile sunt protejate de stresori precum prădători, temperaturi extreme sau agresiune din partea altor găini.

Creșterea producției de ouă la găini necesită atenție la detalii și o abordare bine gândită a nutriției și îngrijirii acestor animale. Prin asigurarea unei hrane echilibrate, a unui mediu curat și a unei atenții constante la starea lor de sănătate, veți putea crește producția de ouă și veți avea ouă non-stop de la găinile voastre. Cu răbdare și dedicare, puteți să obțineți rezultate remarcabile în acest domeniu.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.