Știri Agricole

Se amână ratele pentru fermieri? Adrian Oros a spus adevărul

Se amană ratele pentru fermieri Adrian Oros a spus adevarul
Se amană ratele pentru fermieri Adrian Oros a spus adevarul

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, într-o conferință de presă, că a avut mai multe întâlniri cu reprezentanții băncilor, pentru a discuta amânarea ratelor în cazul fermierilor afectați de secetă anul acesta.

Adrian Oros a spus adevărul la conferința de presă

Șeful Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a declarat că este de partea fermierilor, dar nu poate face nimic în acest moment pentru ca băncile să accepte amânarea ratelor, decizia fiind doar la latitudinea Băncii Naționale a României.

”Noi, în această problemă, clar suntem de partea fermierilor. De asemenea, am avut trei întâlniri, una la ministerul de Finanțe și două aici (n.r. Ministerul Agriculturii) tocmai pentru a-i lămuri pe cei din sistemul bancar și Banca Națională că este nevoie de această amânare a ratelor. Noi credem în această amânare a ratelor că este necesară și că pe termen lung și mediu are un efect benefic asupra agriculturii și asupra economiei românești, iar acest lucru trebuie să-l creadă și cei de la Banca Națională pentru că la ultima întâlnire, cel puțin reprezentanții băncilor care au participat la această întâlnire, majoritatea au spus că sunt de acord cu amânarea acestor rate”, a comunicat Adrian Oros.

Ministrul agriculturii a mai declarat că legislația specială care ar permite fermierilor români să își amâne ratele la bănci, ar avea un efect benefic asupra agriculturii și economiei românești.

Amânarea ratelor pentru fermieri, proiect de act normativ

„Eu pot să vă răspund la întrebare, dar cel mai bine poate să răspundă BNR. Noi, în această problemă, suntem clar de partea fermierilor. Noi am avut trei întâlniri, una la Ministerul de Finanţe şi două aici (sediul MADR n.r.) tocmai pentru a lămuri pe cei din sistemul bancar şi din BNR că este nevoie de această amânare a ratelor. Eu mai mult decât să public şi să spun acest lucru nu pot să fac. Nu pot să fac eu politica Băncii Naţionale”, a mai menționat liderul Ministerului Agriculturii.

În cadrul conferinței de presă, acesta a fost întrebat despre măsura solicitată de fermierii afectați și despre proiectul de act normativ pentru introducerea unui mecanism bancar de amânare a ratelor pentru fermierii afectați de secetă, elaborat în data de 4 august.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.