Salata boeuf este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de sărbătoare a românilor. Însă, pentru a ieși o salată boeuf foarte gustoasă, gospodinele respectă anumite sfaturi, astfel încât gustul să fie echilibrat.
Ingredientele și cantitățile pentru salata boeuf țin de fiecare, în funcție de preferințe. Se folosește carne de vită, se mai pun cartofi, morcovi și castraveți murați, cam aceeași cantitate din fiecare ingredient.
Greșeli pe care gospodinele le fac la salata boeuf
Cel mai important aspect la salata boeuf este: acreala! De câte ori ai mâncat o salată boeuf fie prea acră, fie prea dulce, aproape grețoasă? Gospodinele fac des această greșeală, neadaptând cantitatea de murături (castraveți acri și gogoșari murați) la salata boeuf, scrie Agromedia.ro.
Gogoșarii și castraveții murați trebuie gustați înainte, iar cel mai bine este ca aceștia să fie lăsați câteva ore într-o sită. Așa, tot oțetul se va scurge din ei.
Atenție! Carnea de vită este ingredientul care dă savoare salatei boeuf. Nu folosiți carne de pui!
Cât se ține salata boeuf la frigider
Salata de boeuf nu se ține niciodată neacoperită în frigider. De asemenea, salata boeuf nu se păstrează mai mult de 48 de ore de la preparare. Primul semn că maioneza nu mai este bună de mâncat este atunci când formează o crustă.
La mune în casă nu s.a intamplat să nu se mănânce salata. Suntem mari mâncători de legume și carnea în salată am pus puțină recunosc că am mai pus pulpă de porc dezosată fff macră fiindcă nu am avut carne de vită…intodeauna am adaptat cantitatea de salată la câte persoane eram în casă înmulțit cu nr de mese calculate de mine . Și nimeni nu mânca singur în aceste zile de sărbătoare musai toata lumea renunță la divergențe și se vestește și mănâncă împreună toți la masă aceleași mîncăruri toata lumea nu mănâncă separat decât dacă ar fi fost cineva bolnav cea ce la mine in familie nu era cazul.
Multumim pentru mesaj. Sărbatori fericite!
Noi folosim doar castraveti murati,care se lasa la scurs,dupa taiere…oua doar din gospodaria proprie,iar maioneza o facem cu galbenusuri fierte,fara mazare,doar cartofi morcovi,telina si pastarnac,pieptul de pasare il fierbem in apa in care au fost fierte legumele.Daca toate ingredientele sunt gustoase,salata nu are cum sa iasa rau.
Telina si Pastranac
a-ti spus ca pune-ti s-au am inteles gresit?
Eu fac salata de beuof de o viata si mama mea facea ,la noi in familie era un meniu preferat si adorat !
Nu intotdeauna puneam carne de vita ,alternativ puneam piept de pui si binenteles toate zarzavaturile si legumele din supa :morcovi,patrunjel,telina,gulie,la care adaugam cartofi ,(taiate toate in cubulete mici sau chiar le razuiam cand ma grabeam , erau mai usor digeribile ! ) ,mazare la care adaugam castraveti murati sau in lipsa gogosari murati,oricum ii foloseam si la ornat ,la fel si albusul fiert !
Da ,maioneza o preparam cu galbenus de ou fiert care o tinea si sa nu se „taie”!
Cu cat pui mai multe zarzavaturi si legume cu atat e mai gustosa si mai sanatoasa !
Da, se pun țelină și păstârnac și apoi le puteți arunca sau le puteți toca cu celelalte legume. Este delicios, încercați!
Eu pun si mere in salata. Ii da un gust racoros. Mult mai bun.
WOW! Suna grozav! Voi încerca, mulțumesc pentru sfaturi!
Si eu pun putina radacina de telina, da un gust diferit! 🤩