Ouăle vopsite de Paște reprezintă una dintre cele mai importante tradiții culinare ale acestei sărbători. Fiind un obicei popular atât de cunoscut și iubit, mai ales de copii, gospodinele, de regulă, fierb multe ouă pentru ca întreaga familie să le ciocnească.
Pentru a folosi toate ouăle de Paște și pentru a evita risipa alimentară, vă propunem câteva rețete simple.
Rețetă Ouă Umplute
Una dintre cele mai simple rețete este cea de ouă umplute. Această variantă este foarte populară pentru că există multe ingrediente pe care le puteți folosi, de asemenea, pentru a evita risipa alimentară.
Ouă umplute cu pate și maioneză
Ingrediene:
- ouă fierte
- pate de porc sau pasăre
- smântână
- maioneză
Ouăle fierte se taie cu grijă pe lungime. Maioneza și smântâna se amestecă bine cu gălbenușurile de ouă, urmând să umpleți albușurile cu această umplutură și să decorați cu pătrunjel proaspăt.
Ouă umplute cu ton
Ingrediente:
- ouă fierte
- o conservă de ton în ulei
- o ceapă mică tocată mărunt
- doi căței de usturoi pisați
- o linguriță muștar
- maioneză
- sare și piper
Ouăle se taie pe lungime, iar gălbenușurile se amestecă bine cu tonul scurs de ulei. Se adaugă ceapa, usturoiul, muștarul și maioneza și se asezonează după gust. Adăugați amestecul în albușuri și decorați cu rondele de ceapă verde.
Ouă umplute cu avocado
Ingrediente:
- ouă fierte
- 3 avocado copți
- 200g iaurt
- suc de lămâie
- sare și piper
Avocado se pisează și se amestecă bine cu gălbenușurile, iaurtul și sucul de lămâie, asezonând, după gust, cu sare și piper. Apoi, umpleți albușurile cu acest amestec și decorați cu pătrunjel proaspăt.
Salată de ouă
Ingrediente:
- 8 ouă fierte
- o ceapă mică roșie, tocată mărunt
- 3 linguri maioneză
- 2 linguri muștar
- sare și piper
Ouăle fierte se taie în bucățele și se amestecă bine cu celelalte ingrediente. Se asezonează cu sare și piper după gust. Salata se poate servi ca atare, sau se poate servi pe o felie de pâine prăjită.
Sendviș cu ouă și caviar roșu
Ingrediente:
- 170g caviar roșu
- unt
- pâine proaspătă (de preferat, o baghetă)
- ouă fierte
- mărar proaspăt
- salată verde (opțional)
Pâinea se taie în felii subțiri și se unge cu unt la temperatura camerei. Peste unt se adaugă o frunză de salată verde și jumătate de ou fiert. Peste ou, se adaugă bobițe de caviar proaspăt roșu și decorați cu mărarul proaspăt.