Ouăle vopsite de Paște reprezintă una dintre cele mai importante tradiții culinare ale acestei sărbători. Fiind un obicei popular atât de cunoscut și iubit, mai ales de copii, gospodinele, de regulă, fierb multe ouă pentru ca întreaga familie să le ciocnească.

Pentru a folosi toate ouăle de Paște și pentru a evita risipa alimentară, vă propunem câteva rețete simple.

Rețetă Ouă Umplute

Una dintre cele mai simple rețete este cea de ouă umplute. Această variantă este foarte populară pentru că există multe ingrediente pe care le puteți folosi, de asemenea, pentru a evita risipa alimentară.

Ouă umplute cu pate și maioneză

Ingrediene:

  • ouă fierte
  • pate de porc sau pasăre
  • smântână
  • maioneză

Ouăle fierte se taie cu grijă pe lungime. Maioneza și smântâna se amestecă bine cu gălbenușurile de ouă, urmând să umpleți albușurile cu această umplutură și să decorați cu pătrunjel proaspăt.

Ouă umplute cu ton

Ingrediente:

  • ouă fierte
  • o conservă de ton în ulei
  • o ceapă mică tocată mărunt
  • doi căței de usturoi pisați
  • o linguriță muștar
  • maioneză
  • sare și piper

Ouăle se taie pe lungime, iar gălbenușurile se amestecă bine cu tonul scurs de ulei. Se adaugă ceapa, usturoiul, muștarul și maioneza și se asezonează după gust. Adăugați amestecul în albușuri și decorați cu rondele de ceapă verde.

Ouă umplute cu avocado

Ingrediente:

  • ouă fierte
  • 3 avocado copți
  • 200g iaurt
  • suc de lămâie
  • sare și piper

Avocado se pisează și se amestecă bine cu gălbenușurile, iaurtul și sucul de lămâie, asezonând, după gust, cu sare și piper. Apoi, umpleți albușurile cu acest amestec și decorați cu pătrunjel proaspăt.

Salată de ouă

Rețete cu ouă fierte rămase după Paște - folosește aceste idei creative!

Ingrediente:

  • 8 ouă fierte
  • o ceapă mică roșie, tocată mărunt
  • 3 linguri maioneză
  • 2 linguri muștar
  • sare și piper

Ouăle fierte se taie în bucățele și se amestecă bine cu celelalte ingrediente. Se asezonează cu sare și piper după gust. Salata se poate servi ca atare, sau se poate servi pe o felie de pâine prăjită.

Sendviș cu ouă și caviar roșu

Rețete cu ouă fierte rămase după Paște - folosește aceste idei creative!

Ingrediente:

  • 170g caviar roșu
  • unt
  • pâine proaspătă (de preferat, o baghetă)
  • ouă fierte
  • mărar proaspăt
  • salată verde (opțional)

Pâinea se taie în felii subțiri și se unge cu unt la temperatura camerei. Peste unt se adaugă o frunză de salată verde și jumătate de ou fiert. Peste ou, se adaugă bobițe de caviar proaspăt roșu și decorați cu mărarul proaspăt.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Rețete