În anul 2017, s-a descoperit, pe platforma Caragele din Buzău, cel mai mare zăcământ onshore de gaze naturale descoperit de statul român în ultimii 30 de ani. Aceste resurse ar putea asigura României independenţa energetică a ţării pentru aproximativ doi-trei ani.

Zăcământ de gaze naturale de peste 40 miliarde metri cubi descoperit în Buzău

Cele mai bogate resurse ale țării noastre constau în petrol, gaze naturale, cărbuni, aur, argint, aluminiu, magneziu, cupru, plumb și zinc. Rezerva de gaze naturale descoperită în Buzău este cea mai mare rezervă onshore (pe țărm) din ultimii zeci de ani.

Din cantitatea totală de peste 40 de miliarde de metri cubi, se pot exploata între 25 și 27 de miliarde de metri cubi de gaz, asigurând independența energetică a României timp de trei ani.

În contextul conflictului militar dintre Rusia și Ucraina, rezerva de gaze naturale ar putea fi extrem de benefică românilor care au ajuns să plătească un preț dublu pentru gaze și energia electrică.

”Vorbim de noi sonde de exploatare cuprinse între 3.000 și 5.000 de metri. Iar în faza a doua, după 2023, într-adevăr vorbim de mai multe sonde de adâncime între 4.000 și 4.500 de metri pentru a crește producția de gaze”, a declarat George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, conform spynews.ro.

Orașul din România în care s-a descoperit cel mai mare zăcământ de gaze naturale. Comoara naturală evaluată la minim 4 miliarde de dolari

Exploatarea gazelor din Buzău va începe în anul 2023

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că gazele naturale din Buzău vor fi exploatate începând cu anul 2023.

“România, dacă ar fi avut gazele din Marea Neagră… eram complet independenți, eram chiar un furnizor de gaze naturale, un furnizor regional de stabilitate energetică. În schimb, România mai are un perimetru și acesta este aproape gata, acel peri­metru unde face exploatarea Black Sea Oil & Gas. Am avut discuții cu ei și, în cursul acestei primăveri, va ieși primul gaz din Marea Neagră, deci România va mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi care va veni din Marea Neagră. Asta va reduce și mai mult dependența României de gazul rusesc”, a declarat, la B1 TV, Virgil Popescu.

Zăcământul de la Cara­gele are o lungime de 35 de kilometri și o adâncime de peste 4.000 de metri. Acesta este depășit doar de zăcământul Neptun care a fost descoperit pe fundul Mării Negre de către OMV Petrom și ExxonMobil.

,,De asemenea, avem zăcă­mintele onshore (n.r., zăcă­minte pe uscat), în interiorul țării, în special zăcă­mântul de la Caragele, din zona Buzăului, zăcă­mântul adânc de la Cara­gele, unde Romgaz începe investițiile și începe să sondeze din nou acum.

Și acolo avem un zăcământ bogat și unde probabil, în 2023, vorbim de primele gaze din acest zăcământ. Avem clar ce vrem să facem în zona gazului, care este o zonă foarte sensibilă, foarte legată de jocurile geopo­litice regionale și unde ne concentrăm pentru a putea să nu mai avem valuri în perioada următoare”, a completat Ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Zăcământul de gaze naturale din Buzău a fost evaluat, în 2017, la cel puțin 40 de miliarde de dolari.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Descoperă