Rețete

Rețetă stufat de miel pentru Paște

Rețetă stufat de miel pentru Paște
Rețetă stufat de miel pentru Paște

Stufatul de miel este unul dintre preparatele nelipsite de pe masa de Paște a românilor. Acest fel de mâncare se potrivește de minune în perioada primăverii, atunci când ceapa și usturoiul verde sunt proaspete, iar carnea provine de la animale tinere și fragede.

Stufatul conține multe legume, fiind considerat unul dintre preparatele mai sănătoase ale mesei de Paște, în special dacă alegeți să folosiți carne mai slabă, asemenea puplei de miel în locul coastelor, spre exemplu. Indiferent de alegerea făcută, stufatul este delicios.

Ingrediente stufat de miel

  • 1,5 kilograme de carne de miel cu os (poate să fie pulpă, coaste, spadă sau gât)
  • 5 legături de ceapă verde
  • 5 legături de usturoi verde
  • ulei
  • 150ml vin roșu sec
  • 350ml de pastă de roșii
  • 200ml apă sau supă de pui
  • pătrunjel proaspăt
  • sare și piper

Pentru început, trebuie pregătită carnea. Aceasta se scoate de la frigider și se lasă la temperatura camerei pentru cel puțin jumătate de oră. Se porționează în funcție de preferințe, apoi se unge cu ulei și se condimentează cu sare și piper după gust.

Apoi, ne vom ocupa de legume. Legăturile de ceapă și se usturoi se spală bine, se scurg de apă și se toacă mărunt. Pentru stufat se folosește atât partea albă, cât și cea verde.

Mod de preparare

Primul pas pentru a găti stufatul de miel este, bineînțeles, legat de carne. Într-o cratiță sau tigaie încăpătoare se adaugă ulei după preferințe, apoi se rumenesc bucățile de carne, pe ambele părți.

În același vas în care este carnea, se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt, alături de un praf de sare, călindu-le până se înmoaie. După ce legumele au devenit ușor translucide, se adaugă vinul, amestecând cu grijă până acesta se va evapora, urmând să adăugăm pasta de roșii. Amestecăm, la foc mic, până când stufatul dă într-un clocot, apoi condimentăm cu sare și piper.

În cazul în care doriți o variantă cu mai puțină prăjeală, puteți face stufatul la cuptor. Puneți bucățile de carne de miel la rumenit în cuptor, într-un recipeint cu capac. După ce carnea a început să se fragezească, adăugați restul ingredientelor, în aceeași ordine deja menționată. În cazul în care sosul nu acoperă bine bucățile de carne, atunci puteți adăuga apă sau supa de pui. Lăsați stufatul la cuptor, la foc mic, până când legumel se gătesc bine și carnea este fragedă. Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra.

Spor la gătit!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Rețete