Rețete

Rețetă porumb fiert – cum se alege porumbul și cât se fierbe pentru un gust perfect

Rețetă porumb fiert - cum se alege porumbul și cât se fierbe pentru un gust perfect
Rețetă porumb fiert - cum se alege porumbul și cât se fierbe pentru un gust perfect

Porumbul fiert ne trimite cu gândul direct la copilărie, la vizitele la bunici sau la vacanțele de pe malul mării. Este o gustare delicioasă, sănătoasă și sățioasă, perfectă atât pentru adulți, cât și pentru copii. Rețeta de porumb fiert se prepară foarte ușor, trebuie doar să țineți cont de câteva sfaturi.

Acesta a fost cultivat pentru prima dată acum 9.000 de ani, în America de Sud, de către amerindieni. Există mii de întrebuinţări pentru porumb, de la alimente până la mase plastice, baterii sau adezivi şi multe alte produse chimice.

Proprietățile porumbului

Porumbul are calitatea de a nu-și pierde proprietățile după fierbere, așa că este o gustare foarte sănătoasă, mai ales dacă este consumat cu puțină sare și fără unt. Acesta conține:

  • vitamina A
  • vitamina E
  • vitaminele B1 și B6
  • omega 3
  • omega 6
  • acid folic
  • aminoacizi.

Cum se alege porumbul pentru fiert

Știuleții de porumb aleși pentru fiert trebuie să aibă frunzele verzi. În felul acesta, vom fierbe porumbul de lapte, adică cel crud, dulce și cu gust delicios care va rămâne moale și zemos după fierbere.

În cazul în care porumbul este acoperit de foi, acestea se dau la o parte în vârful știuletului, doar cât să verificați mătasea și boabele. Mătasea trebuie să fie proaspătă, să nu fie uscată, iar boabele din vârf trebuie să fie mici și moi. Boabele dinspre partea cotorului trebuie să fie culoarea galben deschis.

Bobul de porumb trebuie să fie suculent, iar atunci când e spart, în stare crudă, trebuie să aibă o culoare lăptoasă. Acestea sunt semnele că porumbul este perfect pentru fiert.

Cum se așează porumbul în oală

În cazul în care aveți la dispoziție porumb cu tot cu foi și mătase, atunci ar trebui să știți că acestea vă vor ajuta la fierberea porumbului. Se pun foi și mătase la baza oalei, se adaugă porumbul, se pune apă cât să depășească porumbul cu trei degete, o linguriță de sare, apoi se acoperă iar cu foi.

Soiul porumbului este foarte important. Dacă porumbul este fraged, din soiul Sweetcorn, atunci se fierbe timp de jumătate de oră după ce apa a început să clocotească. Dacă este mai matur, atunci trebuie ținut 30 -40 de minute după ce apa a început să clocotească.

În plus, un soi clasic poate fierbe timp de o oră și jumătate, sau chiar două, mai ales dacă este matur.

Porumbul se poate consuma cu sare, cu unt, sau chiar cu piper sau chilli. Porumbul poate fi mâncat și mai târziu. După ce s-a răcit, acesta se pune la frigider.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Rețete