Soluția de fertilizare pe bază de drojdie este aliatul nostru cel mai mare atunci când vine vorba de cultivări ecologice.

În afară de vitamine din grupul B și fitohormoni, drojdia conține și microorganisme benefice.

Pentru a prepara această soluție, avem nevoie de 100 g de drojdie proaspătă, 100 g de zahăr, un borcan de 3 L cu capac din plastic, 3 L de apă caldă, 10 L de apă stătută și o stropitoare cu volumul de 10 L.

Iată și cum se prepară:

Turnăm apa caldă în borcan, fără însă să-l umplem de tot.

Adăugăm și drojdia sfărâmițată, zahărul și amestecăm până la dizolvare.

Acoperim apoi borcanul cu capacul și-l punem la loc cald pentru 3 sau 4 zile, până drojdia fermentează.

După ce drojdia a fermentat, agităm bine borcanul.

Dizolvăm fiecare 100 de ml din soluția obținută cu 10 L de apă și udăm plantele direct la rădăcini sau putem să stropim un pic și frunzele.

Această fertilizare se poate face o dată la două săptămâni, fie dimineața devreme fie seara, atunci când soarele nu este arzător.

Spor la grădinărit!

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.