Rețetă cornulețe fragede pentru masa de Paște

27.04.2021
Rețetă cornulețe fragede pentru masa de Paște

Cornulețele de casă reprezintă un desert tradițional românesc delicios care poate fi preparat atât în varianta de post, cât și cea clasică, umplute cu rahat sau gem. Această rețetă nu este deloc complicată, iar întreaga familie se poate bucura de micile cornulețe deliciose, în special copiii.

Ingrediente necesare cornulețe cu untură

  • 250 g untură de porc
  • 500 g făină
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri oțet de vin alb
  • 2 gălbenușuri
  • 5 linguri apă minerală
  • esență de vanilie
  • 150 grame zahăr pudră pentru decor
  • sare
  • rahat sau dulceață pentru umplutură

Mod de preparare

Într-un bol încăpător, se amestecă bine untura, alături de zahăr și cele două gălbenușuri, până la omogenizare. Apoi, se adaugă apa minerală, oțetul, esența de vanilie și praful de sare. Făina se cerne înainte de folosire, urmând să fie adăugată încetul cu încetul, în timp ce se frământă aluatul. După ce aluat s-a întărit și a devenit ușor de modelat, se acoperă și se lasă la crescut, într-un loc răcoros.

După aproximativ jumătate de oră, se pune făină pe blatul de lucru, iar aluatul se întinde, mai gros sau mai subțire, în funcție de preferințe. Urmează tăierea acestuia în triunghiuri, cu dimensiunea de 2-3 centimetri. Pe partea mai îngustă a triunghiului se pune umplutura, urmând să se ruleze către partea mai mare.

Cornulețe se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 minute până se rumenesc pe deasupra. Acestea se tăvălesc în zahărul pudră cât sunt calde. Cornulețele vor fi un desert perfect pentru masa de Paște.

Ingrediente necesare cornulețe de post

  • 200ml apă minerală
  • 100ml ulei floarea soarelui
  • 4 linguri zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie
  • 450g făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 200g rahat
  • 150 grame zahăr pudră pentru decor
  • sare

Mod de preparare

Pentru început, se amestecă într-un bol mare apa minerală și uleiul, zahărul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat și praful de sare. Făina se cerne, se amestecă cu praful de copt și se încorporează, puțin câte puțin, în ingredientele lichide. Aluatul se amestecă foarte bine până când s-a încorporat toată făina, urmând să-l mai frământăm puțin până când este ușor de manevrat și nu se mai lipește.

Aluatul se acoperă și se pune la rece pentru aproximativ o oră. Apoi se adaugă făină pe blatul de lucru, întinzând aluatul și tăindu-l în triunghiuri potrivite ca mărime, de 2-3 centimetri. Se așează bucățelele de rahat și se rulează, urmând să fie date la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute. Cornulețele se tăvălesc prin zahărul pudră cât sunt calde.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *