Compotul de prune nu este doar delicios, ci este și extrem de sănătos. Atunci când este făcut din ingrediente cât mai naturale și fără conservanți, este ideal pentru persoanele care iubesc deserturile dulci-acrișoare.

În această perioadă, în care prunele încep să se găsească pe toate tarabele piețelor, este păcat să nu încercați această rețetă simplă de compot cu fructe întregi.

Compot de prune – Ingrediente necesare

Pentru acest compot, veți avea nevoie de:

 • prune
 • zahăr (2 linguri pentru borcan de 800 g)
 • apă

Pregătirile necesare

Pentru a vă asigura că nu își pierd forma atunci când se fierb, folosiți doar prunele mari și ferme, nu foarte coapte. Desigur, puteți să tăiați pruna pe jumătate pentru a scoate sâmburii și pentru a verifica dacă au viermi, în felul acesta veți câștiga și mai mult spațiu la borcan.

Fructele se spală bine, asemenea borcanelor care se dezinfectează.

Compot de prune – Mod de preparare

Se pun fructele în borcane, în funcție de cât de multă zemă vă doriți. De exemplu, dacă vă doriți mai multă zeamă, atunci umpleți doar jumătate de borcan cu fructe. Dacă nu, atunci umpleți trei sferturi de borcan cu prune.

Se completează cu apă, apoi se scurge apa într-un recipient încăpător și se pune zahărul peste apă pentru a face siropul. Dacă aveți borcane de 800g, atunci se pun două linguri de zahăr la borcan, sau o lingură de zahăr la un borcan de 400g.

După ce siropul dă într-un clocot, trebuie să adunați spuma foarte bine. Se lasă, apoi, la răcit, și se pune peste prune, în borcane.

Puteți să adăugați și alte condimente în compotul cu prune, precum scorțișoară, anason, ghimbir sau cardamon. Se înfiletează bine capacele și apoi se pun borcanele la sterilizat, timp de 15-20 de minute din momentul în care au fost puse pe foc.

Borcanele se lasă, apoi, la răcit în voie în apa în care s-au sterilizat, după care se depozitează într-un loc întunecat și răcoros.

Spor la gătit!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

  You may also like

  Leave a reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  More in Rețete