Prognoza meteo aprilie 2021. Când vom scăpa de precipitații

05.04.2021
Prognoza meteo aprilie 2021. Când vom scăpa de precipitații

Vremea lunii aprilie nu a adus românilor temperaturile de primăvară pe care le așteptau. Primele zile ale lunii au fost caracterizate de precipitații abundente, temperaturi scăzute și lipsa soarelui. ANM a anunțat vremea pentru următoarea perioadă a lunii, menționând că, spre final, temperaturile vor ajunge aproape de valorile normale, făcând excepție săptămâna 5-12 aprilie, atunci când vremea se va încălzi mai mult decât normalul perioadei.

Administrația Națională de Meteorologie estimează că prima parte a lunii va aduce temperaturi mai scăzute decât media normală, în special în zonele de munte, unde se vor înregistra temperaturi negative. A doua jumătate a lunii va aduce temperaturi normale, urmând ca la începutul lunii mai, în perioada Paștelui ortodox, vremea să fie foarte caldă, în majoritatea regiunilor țării.

Media valorilor termice pentru luna aprilie se situează la 9,3 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între 5 și 11 grade Celsius, în Transilvania, Moldova, Crișana, Maramureș și Dobrogea, iar în Muntenia, Oltenia și Banat, între 8 și 12 grade Celsius.

Vremea în prima jumătate a lunii aprilie

În prima jumătate a lunii aprilie, temperaturile vor fi paradoxale, începând cu vremea rece și ploioasă, terminând cu vreme deosebit de caldă pentru perioada în care ne aflăm. Așadar, în perioada 5-12 aprilie, valori termice negative se va înregistra în zonele montane și regiunile intracarpatice, unde regimul pluviometric va fi local deficitar.

Temperaturile medii ale aerului vor fi puțin mai ridicate decât normalul perioadei, în toate regiunile României. În jumătatea vestică a țării, se vor înregistra cantități de precipitații excedentare. Pe restul teritoriului, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în a doua jumătate a lunii aprilie

În perioada 12-19 aprilie, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, în special în zona de munte. În restul țării, regimul pluviometriv înregistrat va fi normal pentru acest interval. Temperatura medie a aerului va fi în conformitate cu norma perioadei.

În perioada 19-26 aprilie, regimul pluviometric va fi deficitar, în special în nordul și centrul țării. Temperaturile medii înregistrate se apropie de normalul perioadei.

Cum va fi vremea în perioada Paștelui ortodox

Meteorologii anunță că temperaturile vor fi ușor crescute în săptămâna 26.04 și 03.05, peste valorile normale ale perioadei, în întreaga țară. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare. Vremea va fi, în general, frumoasă în perioada Paștelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *