Plantele verzi înfrumusețează orice cameră. Deși unele soiuri de plante necesită lucrări de îngrijire complicate, există și variante care sunt foarte ușor de menținut, având cerințe simple față de temperatură și lumină.
Plante care nu au cerințe mari față de lumină
Sansevieria суlіndrіса
Cunoscută și sub denumirea populară de „lіmbа ѕоасrеі”, această plantă originară din Africa nu necesită multe lucrări de îngrijire și nici udări dese, fiind obișnuită cu un sol arid. Frunzele sale pot crește până la înălțimea de 90 de centimetri.
Dracaena Marginata
Dracena este o plantă foarte populară, fiind extrem de ușor de întreținut și care poate ajunge la înălțimea de 3 metri. Dracena se udă rar, la maxim 7 zile, fiind nevoie ca solul să se usuce între udări. Această plantă iubește umiditatea, putând fi așezată și în baie.
Planta ZZ
Planta are denumirea oficială de Zamioculcas, însă are multe denumiri populare, cum ar fi planta Zuzu sau palmierul smarald. Această plantă nu necesită amplansare într-o zonă extrem de luminoasă și nici udări dese.
Impatiens
Planta Impatiens, cunoscută și sub denumirea de „sроrul саѕеі”, este o plantă care poate atinge înălțimea de 60 de centimetri și care face flori de mai multe culori. Cele mai des întâlnite culori ale florilor sunt albul, rozul, roșul, violetul și portocaliul.
Această plantă este cunoscută pentru ușurința cu care se realizează procesul de înmulțire, cu ajutorul butașilor. În plus, pentru a dezvolta armonios planta, nu sunt necesare decât tăierile frecvente ale vârfurilor acesteia.
Planta Păianjen
Una dintre cele mai populare plante de interior, planta păianjen sau voalul miresei poartă denumirea ofocială de Chlоrорhуtum соmоѕum. Fiind cunoscută pentru abilitățile sale de a purifica aerul camerei în care este așezată, planta păianjen se dezvoltă foarte mult.
Ajunsă la maturitate, planta păianjen nu este doar benefică spațiului, ci și un adevărat deliciu vizual. În plus, rădăcinile sale se dezvoltă foarte repede, putând fi transplantată și înmulțită cu ușurință.
Plante de interior care nu au cerințe mari față de temperatură
Kalanchoe
Această plantă de interior este cunoscută pentru faptul că poate rămâne înflorită timp de jumătate de an. Planta face flori într-o mare varietate de culori, înfrumusețând orice spațiu.
Cele mai des întâlnite culori ale florilor sunt rozul, portocaliul și violetul. Fiind o plantă suculentă, nu necesită udări dese.
Cасtuѕul de Crăciun
Această plantă poartă denumirea oficială de Sсhlumbеrgеrа truncata. Denumirea populară vine de la faptul că planta înflorește în preajma Crăciunului, în luna decembrie.
O altă denumire populară a plantei este una amuzantă, fiind cunoscută drept planta „nu mă dеrаnjа”, neavând nevoie de atenție desosebită, în special în ceea ce privește temperatura.
Cactusul de Crăciun are nevoie de o temperatură scăzută în timpul nopții, începând cu luna noiembrie pentru a înflori în culori vii, precum ciclam sau roșu.
Filodendronul
Această plantă poartă denumirea oficială de Mоnѕtеrа deliciosa, în traducere însemnând „іubіtоr dе copac”, fiindcă această plantă se dezvoltă, cel mai bine, în jurul copacilor.
Filodendronul nu necesită nici udări dese, în special în timpul sezonului rece, neavând nici cerințe față de lumină și temperatură. Planta poate ajunge la înălțimea de 1,5 mteri, iar frunzele sale verzi sunt lucioase și de mărimi mari.
Flоаrеа de ceară
„Flоаrеа de ceară” poartă denumirea oficială de Hоуа Cаrnоѕа și este cunoscută pentru aspectul deosebit, ca de ceară, a florilor sale, dar și pentru parfumul lor.
În plus, planta rămâne înflorită pe tot parcursul verii, oferind oricărei camere un aspect vizual deosebit.