Roșiile sunt nelipsite de pe mesele noastre, mai ales atunci când sunt în plin sezon. Uneori, avem tendința de a cumpăra mai mult decât putem să consumăm, existând șansa ca acestea să se strice și să ajungă la coșul de gunoi. Iată cum puteți să păstrați roșiile proaspete pentru mai mult timp, în special dacă aveți grădină și o cantitate mare de tomate.
Trucul genial care ne ajută să păstrăm roșiile proaspete pentru mai mult timp
Acest truc este pe cât de simplu, pe atât de eficient. Tot ce trebuie să facem pentru a păstra roșiile proaspete mai mult timp este să le rupem codițele și să le poziționăm cu locul unde au fost codițele în jos, pe o suprafață plată.
Codița nu face decât să grăbească procesul de coacere a roșiilor, astfel, prin simpla eliminare a acesteia, rămân proaspete și gata de consum mai mult timp.
Specialiștii susțin că roșiile se depozitează cel mai bine la temperatura camerei, deoarece atunci când sunt puse la frigider își pierd gustul. Astfel, o cameră răcoroasă și întunecoasă este cea mai bună soluție.
Acesta este și cazul castraveților care nu trebuie depozitați alături de roșii, evitând astfel expunerea la producerea de etilenă care îi poate deteriora rapid.
Depozitarea altor legume în timpul verii
Cartofii se păstrează în pungi de hârtie, nespălați și cu tot cu coajă, într-un loc întunecat și răcăros. Dacă sunt curățați, se păstrează într-un vas cu apă, la frigider, pentru un timp cât mai scurt.
Salata se păstrează nesplălată la frigider, înfășurată în prosoape de hârtie, fiind indicat să se consume la două zile după achiziționare pentru a avea parte de toți nutrienții săi.
Rădăcinoasele, asemenea păstârnacului, țelinei, morcovilor și sfeclei, se păstrează cel mai bine la frigider, în coajă, în lădița specială pentru legume, departe de produsele care produc etilenă.
Vinetele sunt sensibile și pot avea gust amar în timp, așa că trebuie depozitate în pungi de hârtie cu găuri sau într-o cutie de carton curată și uscată. Dovleceii sunt, de asemenea, sensibili și se strică foarte repede, așa că trebuie depozitați în lădița de legume a frigiderului, uscați și consumați cât mai rapid.