Trucuri și sfaturi

Orhideea înflorește abundent dacă faci acest lucru

Orhideea înflorește abundent dacă faci acest lucru
Orhideea înflorește abundent dacă faci acest lucru

Orhideele sunt printre cele mai apreciate plante la ghiveci, însă sunt destul de pretențioase atunci când vine vorba despre îngrijire. Pentru a evita utilizarea îngrășămintelor costisitoare din comerț, puteți încerca variantele naturale de fertilizare de mai jos.

În acest fel, orhideele vor înflori cât mai des, înfrumusețând spațiul din jurul lor.

Îngrășământ natural orhidee – apa de orez

Apa de orez este o hrană extraordinară pentru plante, în special pentru orhidee. Pentru a o obține, veți avea nevoie de:

  • 5 linguri de orez
  • 500 ml de apă de temperatura camerei

Pentru început, trebuie să spălați rapid orezul într-o apă. Aceasta ar putea conține impurități pe care nu ni le dorim pentru plante. Apoi, puneți orezul într-un bol încăpător, adăugați apa peste el și lăsați-l la hidratat timp de o oră.

După această perioadă, puteți să strecurați orezul și să folosiți apa pentru a uda florile. Puteți repeta tratamentul după două săptămâni.

Fertilizator pentru orhidee – sucul de lămâie

O variantă foarte puțin costisitoare este folosirea sucului de lămâie pentru orhidee. Acesta va ajuta planta să-și dezvolte rădăcini puternice, oferindu-i o înflorire și o creștere mai viguroase. Vă veți folosi de:

  • un litru de apă
  • o linguriță de suc de lămâie

Amestecați cele două ingrediente într-un recipient încăpător și folosiți lichidul pentru a uda plantele. În plus, puteți să folosiți soluția pentru a șterge frunzele orhideelor, folosind un disc de vată.

Lucruri fascinante despre orhidee

Cu toții apreciem aceste plante pentru frumusețea lor, însă știați că esența de vanilie, atât de des folosită în preparatele dulci, provine de la orhideea Vanilla Planifolia? Această specie de orhidee este singura care produce fructe comestibile care sunt apoi procesate în esență.

Orhideele au, în mod natural, toate culorile curcubeului. Printre cele mai rare sunt orhideele albastre.

Există specii rare de orhidee a căror floare arată ca un animal. Printre ele, regăsim orhideea maimuță, orhideea egretă albă sau orhideea raţă-zburătoare.

Orhideele cresc natural pe aproape toate continentele, mai puțin în Antarctica. În România, regăsim orhideea Papucul Doamnei, regăsită în Parcul Natural Putna Vrancea, o floare protejată la nivel european.

Orhideele sunt cea mai extinsă familie de plante din lume, având peste 25.000 de specii diferite. Unele dintre aceste specii pot ajunge la înălțimea de 13 metri.

În mediul lor nativ, orhideele se dezvoltă pe copaci, nu în sol, fiind plante epifite. Tocmai de aceea, orhideele se plantează într-un amestec special, format din rumeguș de lemn sau scoarță.

În Cartea Recordurilor, există o orhidee îngrijită de un pasionat chinez care a avut 91 de flori.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.