APIA

Ministerul Agriculturii alocă 40 de milioane de euro crescătorilor de ovine. Cum se împart banii și când vor ajunge la fermieri

Ministerul Agriculturii alocă 40 de milioane de euro crescătorilor de ovine. Cum se împart banii și când vor ajunge la fermieri
Ministerul Agriculturii alocă 40 de milioane de euro crescătorilor de ovine. Cum se împart banii și când vor ajunge la fermieri

Sumele alocate crescătorilor de ovine și modul de împărțire a acestora, au fost anunțate, de Adrian Oros, în conferința de presă susținută la Sibiu.

Liderul Ministerului Agriculturii și a Dezvoltării Rurale a comunicat fermierilor că suma alocată acestui sector va fi mult mai mare față de anul precedent.

Mai mulți bani pentru crescătorii de ovine din acest an

În 2019, s-au oferit ca sprijin 16 milioane de euro către crescătorii de ovine, dar, anul acesta, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, prețurile cerealelor vor fi mult mai mari, așa că și ajutorul va fi mai mare.

„Anul acesta, prețul de achiziție la carnea de miel a fost aproape dublu față de anul trecut.

Așa a fost piața anul acesta. Sigur că sunt și pierderi datorate faptului că seceta din multe zone din țară s-a răsfrânt asupra cantității de furaje, asupra pășunilor, și au pierderi și din aceasta cauză, pentru că furajele sunt mai scumpe.

Atunci, oierii, în acest an, vor primi sume mai consistente decât au primit anul trecut”, a comunicat Adrian Oros.

În plus, ministrul agriculturii a promis fermierilor că va face tot posibilul ca banii să fie virați mai rapid, deși, regulamentul comisiei susține că sumele trebuie să ajungă până în aprilie, anul următor.

Aceste ajutoare vor fi virate prin APIA.

Cum se vor aloca banii

Banii vor fi alocați după numărul animalelor, după cum urmează:

500 de euro vor ajunge la crescătorii care au între 50 și 100 de ovine. 800 de euro vor merge la crescătorii care au între 101 și 200 de ovine.

1.300 de euro vor primi fermierii care au între 201 și 300 de ovine, iar, pentru cei care au între 301 și 400 de ovine, se vor acorda 1.700 de euro.

Pentru crescătorii care au între 401 și 500 de ovine, se vor acorda 2.100 de euro, iar cei care au peste 500 de ovine vor primi 2.500 de euro.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in APIA