Mai sunt mai puțin de două luni până la Paște, cea mai mare sărbătoare a creștinilor, iar carnea de miel va fi la mare căutare. Deși crescătorii de miei au fost nevoiți să mărească prețul pentru carnea din miel din cauza costurilor mai mari, mulți dintre aceștia se tem că nu vor mai avea ocazia șă-și vândă marfa din cauza pandemiei.
Pasionații de drob și de friptură de miel se pot orienta către fermele din apropierea Bucureștiului, sau pot cumpăra animale direct de la crescători.
Unde se vinde carnea de miel?
Crescătorii mari pun la dispoziție carne de miel încă de pe acum, deși majoritatea mieilor care vor fi sacrificați de Paște nu sunt, în prezent, destul de mari pentru a fi vânduți. Astfel, marile lanțuri de magazine încă nu au pus la dispoziție carne de miel pentru cumpărători, însă magazinele online și micile ferme stau mereu la dispoziția doritorilor.
Pe site-ul olx.ro există oferte pentru toate gusturile, indiferent de locul în care locuiești. Astfel, chiar și pentru bucureșteni ofertele sunt valabile la prețuri curpinse între 17 lei pe kilogram pentru animalul viu sau 35 de lei per kilogram carcasă.
De asemenea, bucureștenii care nu își doresc să cumpere nici un animal în viu, nici o cantitate mare de carne, pot apela la magazine online care să le vândă pachetele de carne speciale pentru felul de mâncare pe care doresc să-l gătească. Astfel, persoanele interesate pot găsi pachet pentru ciorbă, pentru friptură și chiar pentru stufat sau drob. Prețurile diferă de la un pachet la altul, cel mai costisitor fiind cel pentru friptură.
O altă modalitate de a găsi carne de miel online este o simplă vizită pe site-ul magazinului Ferma Gruiu, unde o carcasă de miel metis se găsește la prețul de 249.75 lei, un kilogram de cotlet de miel are prețul de 45 de lei, iar un kilogram de organe de miel la prețul de 50 de lei.
În plus, în măcelării puteți găsi mereu pastramă de oaie, cârnați de oaie, dar și cotlete de berbecuț.
Carnea de miel, mai scumpă în 2021
Prețul crescut al furajelor le-a dat de furcă producătorilor, astfel aceștia pun la dispoziție cumpărătorilor atât carne la kilogram, cât și animalul în viu. Dacă anul trecut prețul cărnii de miel a ajuns la 20, 25 de lei pe kilogram, în 2021 prețul poate ajunge și la 35 de lei pe kilogram.
Acest fapt este cauzat de prețul mare al porumbului. iar producătorii susțină că dacă nu vând carnea de miel mai scump, atunci vor rămâne cu datorii.