Livrare flori Glovo. De unde poți comanda flori chiar la tine acasă

16.12.2020
Livrare flori Glovo. De unde poți comanda flori chiar la tine acasă

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le poate primi o femeie este, fără doar și poate, un buchet sau un ghiveci cu flori. Fie că este vorba despre clasicii trandafiri, despre lalelele colorate, despre un aranjament mai special sau o floare la ghiveci, aceste mici detalii nu vor trece neobservate. Partenera de viață, mama sau oricare femeie care va primi această atenție va fi foarte încântată la primirea acestui cadou.

Comandă flori la tine acasă

Florile dau viață unei camere, o înfrumusețează prin simplitate, prin culoare și prin mireasma naturală a acestora. Chiar dacă ne aflăm în sezonul rece, asta nu înseamnă că nu putem aduce la viață camera în care petrecem cel mai mult timp cu un buchet sau un ghiveci de flori. Poate că situația actuală nu ne mai permite să ne deplasăm așa cum făceau înainte de pandemie, însă, din fericire, există foarte multe platforme prin care putem comanda flori chiar la noi acasă.

Una dintre aceste platforme este Glovo, un serviciu de curierat la cerere care achiziționează, ridică și livrează produse comandate prin aplicația sa mobilă, un start up spaniol fondat în Barcelona, Spania în 2015. Compania a fost fondată de Oscar Pierre și Sacha Michaud, conform Wikipedia.

Deși aplicația mobilă este folosită, în cea mai mare parte, pentru livrare de produse alimentare, iată că ne putem folosi de ea și pentru a comanda un buchet, un aranjament sau un ghiveci de flori. Aplicația mobilă îți permite să comanzi de la producătorii adiacenți zonei în care locuiești, așa că fiecare pesoană va avea acces la anumite magazine sau restaurante.

Urmează să vă prezentăm câteva exemple de florării de la care puteți comanda, din sectorul 3 și sectorul 6, București. Cu siguranță că există opțiuni și pentru persoanele interesate care nu locuiesc în capitală. În cazul în care vă inspiră sugestiile de mai jos, puteți verifica oricând aplicația.

Florăria Evia

Puteți comanda de la Florăria Evia buchete de flori speciale din colecția de Crăciun pentru a face un cadou special. De asemenea, puteți achiziționa buchete minic, buchete de flori la dimensiunea normală și aranjamente florale.

floraria evia
evia mini
evia mini
evia cutii flori
evia buchet flori
evia aranjamente

Florăria Florens

Aici puteți găsi buchete superbe de flori, atât de sezon, cât și aranjamente în formă de brad de Crăciun. Buchetele de flori sunt cu adevărat deosebite, în culori și aranjamente speciale.

glovo florens
x-mas tree florens
florens buchet
florens buchet

Floria

Aici puteți găsi buchetele de flori superbe, dar și cutii de flori extrem de elegante. Totuși, în cazul în care vă interesează ceva cu totul deosebit, puteți alege un trandafir criogenat.

glovo floria
aranjament craciun
aranjament craciun
aranjament craciun
buchet flori floria
buchet flori floria
cutie floria
trandafiri criogenati

Florăria Kalani

În următoarele imagini veți putea vedea câteva exemple de flori superbe și aranjamente de Crăciun deosebite.

glovo kalani
aranjament craciun
aranjament craciun
buchete flori
buchete flori

Forăria Ameli

Florăria Ameli vă pune la dispoziție un aranjament special de flori, încadrat într-un tablou superb, lucrat manual.

floraria ameli
aranjamente tablou
buchete flori
buchete flori

Florăria City Flowers

Florăria vă așteaptă atât cu buchete de flori, cât și cu aranjamente speciale pentru Crăciun. Puteți găsi braduți naturali în miniatură, frumos împodobiți, dar și Crăciunițe și aranjamente cu lumânări.

city flowers
aranjament
aranajement

Acestea sunt câteva dintre florăriile pe care le puteți găsi pe Glovo, în sectorul 3:

florarie
flori
buchet flori

De unde provine obiceiul de a dărui flori

Deși poate părea un obicei uzual, dăruitul florilor este o activitate străveche care își trage originea încă din perioada preistorică. Atunci când s-au descoperit proprietățile medicinale ale plantelor, oamenii au început să le dăruiască cu scopul de a ura sănătate și recuperare rapidă.

În popoarele Orientului, în China, India şi Japonia, cultul pentru flori era extrem de cunoscut. Împărații dețineau grădini imense care înconjurau palatele, însă semne ale iubirii pentru flori s-au regăsi din timpul mai vechi prin hieroglifele egiptenilor.

Soţia ambasadorului Angliei la Constantinopol, Lady Mary Wortley, a fost cea care a introdus pentru prima dată limbajul florilor în Europa, în secolul XVIII. Limbajul florilor, o cutumă persană folosită pentru a transmite informații secrete în Imperiul Otoman, era utilizat prin modul de a aranja florile, tipul florilor, numărul şi culorile lor.

În anul 1819, a apărut primul dicționar de floriografie, purtând numele „Le langage des Fleurs”, scris de Louise Cortambert, sub pseudonimul Madame Charlotte de la Tour. Prin acest dicționar s-a dezvăluit semnificație fiecărei flori.

În timp, obiceiul de a dăruit flori a devenit destul de uzual, pentru a oferi un cadou femeilor. Fie e că este vorba de Sfântul Valentin, de zile de naștere sau de ziua femeii, buchetul de flori este nelipsit. România, alături de alte câteva state europene, păstrează obiceiul de a oferi un buchet cu număr impar de flori la ocaziile fericite și număr par la funeralii.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *