Descoperă

Ligia Fecioru despre infuzia cu unul dintre cele mai comune fructe: „Bem acest ceai pentru bronşită şi răceală”

Ligia Fecioru despre infuzia cu unul dintre cele mai comune fructe: "Bem acest ceai pentru bronşită şi răceală"
Ligia Fecioru despre infuzia cu unul dintre cele mai comune fructe: "Bem acest ceai pentru bronşită şi răceală"

Unele dintre cele mai iubite fructe ale sezonului rece sunt portocalele. De cele mai multe ori, cojile acestora, bogate în uleiuri esențiale, ajung la coșul de gunoi.

Totuși, specialiștii susțin că acestea pot aduce un mare beneficiu sănătății organismului.

Ceaiul de coji de portocale tratează răcelile

Într-o interveție televizată, Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat modul în care putem folosi cojile portocalelor și mandarinelor pentru a trata bronșitele și răcelile.

„Punem trei linguri de coajă uscată de portocală sau mandarină şi o zdrobim, turnăm două pahare de apă fierbinte peste ea, lăsăm trei ore acoperit şi apoi strecurăm şi bem acest ceai pentru bronşită şi răceală”, a declarat Lidia Fecioru, la emisiunea Adevăruri ascunse, coform Antena 3.ro.

Bioenergoterapeutul a mai susținut că aceste coji nu își pierd proprietățile atunci când sunt uscate și că au multe alte beneficii pentru organismul uman.

O altă metodă de a folosi cojile de portocale sau mandarine este amestecul cu alcool pentru obținerea unui remediu natural care susține și îmbunătățește tractul digestiv.

„Se ia coaja de la o mandarină, se toarnă 200 ml pălincă bună sau alt alcool, se pune la întuneric o săptămână şi se beau câte 20 de picături de trei ori pe zi, înainte de masă”, a explicat Lidia Fecioru pentru sursa citată.

Ligia Fecioru despre infuzia cu unul dintre cele mai comune fructe: "Bem acest ceai pentru bronşită şi răceală"

Alte beneficii ale cojilor de portocale

Specialiștii ne avertizează că, deseori, cojile de portocale conțin o cantitate periculoasă de pesticide, fiind necesar ca acestea să fie curățate în apă fierbinte înainte de utilizare.

Acestea conțin vitamina A, C, folat, riboflavină, tiamină, vitamina B6, fibre și calciu.

Cojile portocalelor conțin de trei ori mai multă vitamina C decât pulpa fructului. Într-o singură lingură de coji de portocale, se regăsesc 14% din doza zilnică recomandată de vitamina C.

De asemenea, cojile conțin mai multe fibre decât fructul în sine, având o cantitate de patru ori mai mare. Datorită conținutului de fibre, cojile de mandarine sau portocale pot menține sănătatea inimii, dar și a tractului digestiv.

Cojile de portocale conțin compuși vegetali numiți polifenoli care pot preveni afecțiuni cronice precum diabetul de tip 2, obezitatea și boala Alzheimer.

Uleiurile esențiale regăsite în cojile de portocale au proprietăți antiinflamatorii, fiind o sursă bună de polifenoli hesperidină și polimetoxiflavone (PMF).

Compușii activi regrealză sistemul imunitar, tratând alergiile și consolidând imunitatea.

Cojile de portocale atacă infecțiile și bacteriile regăsite în cavitatea bucală. În plus, dacă aveți dinți sensibili, specialiștii recomandă să mestecați coaja de portocală, având rol de protecție împotriva plăcilor bacteriene.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă