Trucuri și sfaturi

Îngrijirea plantelor de grădină pe caniculă. Cum protejăm florile de temperaturile extreme

Îngrijirea plantelor de grădină pe caniculă. Cum protejăm florile de temperaturile extreme
Îngrijirea plantelor de grădină pe caniculă. Cum protejăm florile de temperaturile extreme

În perioada verii, canicula poate lovi și în zone ale țării în care temperaturile, de obicei, sunt mult mai scăzute. De asemenea, perioadele fără ploaie pot afecta grădina de flori. Plantele au nevoie de o îngrijire specială în această perioadă care începe cu mult timp înainte de caniculă.

Totuși, există câteva sfaturi oferite de specialiști pe care le puteți folosi cu încredere. Florile din grădină vor trece cu brio peste această perioadă mai dificilă, în special dacă vă folosiți de trucurile de mai jos.

Cum îngrijim grădina în perioada caniculară

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unei grădini este legat de alegerea plantelor care se pot adapta la climatul zonei în care locuiți. Astfel, nu este indicat să mergeți pe varianta plantelor care nu reacționează deloc bine la temperaturi ridicate și la lumina puternică a soarelui.

Așadar, cum îngrijim plantele? În primul rând, solul pe care îl folosim trebuie să fie bogat în nutrienți, bine drenat și ușor de irigat. De asemenea, este important să plantăm florile la adâncimea corectă. În anumite cazuri, rădăcina plantei este afectată atunci când se află prea aproape de suprafața solului.

Îngrijirea plantelor de grădină pe caniculă. Cum protejăm florile de temperaturile extreme

Chiar și în situația în care plantele se regăsesc într-o condiție foarte sănătoasă, este important să nu le neglijăm în perioada caniculară. Bineînțeles, este necesar ca acestea să fie udate corespunzător, dimineața devreme. Puteți folosi mulci în jurul rădăcinei pentru a menține răcoare și umezeală. În cazul în care nu aveți alte variante, puteți asigura umbră plantelor cu ajutorul unui așternut sau a unei umbrele de plajă.

Nu udați niciodată florile în mijlocul zilei. De asemenea, este important să nu folosiți o cantitate mult prea mare de apă. Apa nu trebuie să băltească la nivelul rădăcinei, existând șansa ca planta să nu mai asimileze oxigen și să moară.

Plantele nu se udă cu apă rece

Nici temperatura apei nu este mai puțin importantă. Aceasta trebuie să fie apropiată de cea a mediului ambiant pentru a nu provoca florilor un șoc termic. Așadar, nu folosiți apă rece pentru a răcori florile pentru că le faceți mai mult rău.

În cazul în care soiul plantelor permite, puteți pulveriza apă direct pe frunze, însă aveți grijă ca apa să nu ajungă la flori. Pulverizarea se face tot dimineața sau seara, cu apă la temperatura camerei.

O altă metodă de a ajuta planta să treacă peste perioada caniculară este folosirea fertilizatorului. Substanțele minerale vor ajuta planta, așa că acest proces nu trebuie oprit în perioada verii. Atunci când fertilizați, dimineața sau seara, pământul trebuie neapărat să fie ud, în caz contrar, riscați arderile rădăcinilor.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.