Trucuri și sfaturi

Semințele de pepene roșu sunt pline de vitamine. Cum se pot consuma

Semințele de pepene roșu sunt pline de vitamine. Cum se pot consuma
Semințele de pepene roșu sunt pline de vitamine. Cum se pot consuma

În perioada sezonului rece, pepenele roșu este unul dintre fructele preferate ale tuturor. Fiind dulce și răcoritor, însă și hidratant, datorită cantității mari de apă, pepenele se mănâncă aproape zilnic. Nu doar pulpa delicioasă a pepenelui se poate consuma, ci și semințele lui. Acestea conțin mulți nutrienți importanți pentru organismul uman.

Benefiiile pepenelui roșu pentru organism

Consumul de pepene roșu este important, mai ales în perioada caniculară, deoarece cantitatea mare de apă pe care o conține ne asigură hidratarea și remineralizarea. Conținutul de licopen al pepenelui asigură și rolul de antioxidant. Pepenele roșu stimulează diureza și contribuie la curățarea toxinelor din organism. În plus, este ideal pentru persoanele care încearcă să scadă în greutate.

În pepenele roșu regăsim: tiamină (sau vitamina B1), riboflavină (vitamina B2), niacină (vitamina B3), vitamina B6, acid folic (sau vitamina B9), acid pantotenic (sau vitamina B5), magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan, seleniu, colină, licopen și betaină. O sută de grame de pepene roșu conține doar 30 de calorii, un gram de fibre, 10 grame de zahăr și un gram de proteine.

Semințele pepenelui, un aliat pentru sănătate

Deși fructul pepenelui este adesea consumat fără semințe, există multe beneficii pe care acestea le oferă organismului uman. Tocmai de aceea, este indicat să păstrăm semințele și să le folosim ca remediu natural care luptă împotriva multor afecțiuni.

Semințele de pepene roșu sunt pline de vitamine. Cum se pot consuma

Pentru a putea consuma semințele de pepene, trebuie să fierbi în jur de 30 de bucăți, în doi litri de apă, timp de 15 minute. Această fiertură se consumă timp de trei săptămâni, două zile da și una nu.

Iată care sunt beneficiile consumului de semințe de pepene:

Întăresc imunitatea – datorită conținutului de magneziu și acid pantotenic, semințele ajută la întărirea imunității și la conversia carbohidraților în energie. De asemenea, conținutul de magneziu ajută la întărirea sănătății inimii.

Luptă împotriva diabetului – puteți folosi un pumn de semințe de pepene pe care să le înmuiați într-un litru de apă, timp de o oră. Cosumați lichidul și semințele puțin câte puțin, pe durata întregii zile.

Peste 80% din conținutul semințelor de pepene roșu constă în grăsimi nesaturate, printre care și acizi grași omega-3. Astfel, consumăm grăsimi nesaturate sănătoase.

Antioxidanții din semințele pepenelui roșu luptă împotriva îmbătrânirii, ajutând la întinerirea pielii. De asemenea, semințele ajută la întărirea firului de păr, datorită conținutului de proteine și aminoacizi, tratând iritațiile scalpului și mătreața.

Fiertura semințelor cu apă poate fi folosită și în tratarea naturală a coșurilor. Îmbibați un disc demachiant în această fiertură și tamponați zona afectată de coșuri.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.