Rețete

Ingredientul secret cu care poți albi salata de VINETE. Trucul sunt folosit de bucătari pentru un preparat perfect

5 lucruri neștiute despre vinete
5 lucruri neștiute despre vinete

Salata de vinete este un preparat de vară delicios și foarte căutat atât de români cât și de străinii care ne vizitează țara pentru savoarea sa inconfundabilă.

Deși mulți preferă varianta simplă doar cu ulei, care are o culoare verde închis, salata de vinete poate fi și „deschisă” la culoare, însă puțini știu și care e secretul din bucătărie pentru a obține o culoare albă strălucitoare și un gust delicios în farfurie.

Salata de vinete este una dintre deliciile verii, fiind rapidă și simplu de pregătit în bucătărie, și nelipsită de pe mesele românilor.

Deși rețeta populară presupune utilizarea cepei și a maionezei, există numeroase variante care adaugă unicitate gustului acestui preparat.

Dacă doriți să vă schimbați textura și culoarea salatei de vinete puteți folosi următoarele trucuri din bucătărie:

Pasta de tahini: Această pastă, făcută din semințe de susan coapte și măcinate mărunt, este utilizată adesea în bucătăria orientală și nu numai că ajută la albierea vinetelor, dar oferă și un gust distinct și plăcut.

Zeama de lămâie sau sarea de lămâie: Aceste ingrediente pot fi adăugate treptat pentru a albi vinetele. Ele oferă și o notă ușor acidulată, așa că este recomandat să le adăugați puțin câte puțin, gustând în timp ce adăugați pentru a ajunge la echilibrul dorit.

Oțetul alb: Adăugat în cantități mici, oțetul alb ajută și el la albierea vinetelor în timp ce amestecați uleiul în salată, potrivit Spynews.

Aceste trucuri simple din bucătărie vă vor ajuta să obțineți o salată de vinete cu o culoare perfect albă și un gust rafinat, potrivit pentru a fi savurată în orice sezon al anului.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Rețete