Descoperă

Idei de afaceri la țară. Care sunt cele mai productive domenii

Idei de afaceri la țară. Care sunt cele mai productive domenii
idei afaceri, zona rurală

În Uniunea Europeană, doar 5% din fermieri au vârsta de sub 35 de ani. Totuși, fondurile europene încearcă să încurajeze tinerii să urmeze această direcție. Vă prezentăm câteva domenii în care puteți face afaceri în zona rurală.

Idei de afaceri la țară

Fermă de prepelițe – pentru o astfel de afacere, investiția inițială este una destul de mică. Cu aproximativ 1000 de lei puteți cumpăra un incubator, 200 de ouă pentru incubat din rasa de ouătoare japoneze și un rastel de 5 cuști profesionale. În plus, în ultimii ani s-a dezvoltat un interes deosebit pentru prepelițe.

Zmeură bio – datorită faptului că zmeura se înmulțește foarte repede, afacerea poate deveni profitabilă într-un timp relativ scurt. Specialiștii recomandă folosirea unui teren de cel puțin 2500 mp, iar investiția inițială este mică, în jur de 1500 de euro pentru o suprafață de 1000 mp.

Cartofii mov – acest tip de cartofi este foarte căutat în ultima perioadă. Totuși, produsul se adaptează destul de greu la climă și este căutat, în special, pentru export. Specialiștii susțin că sunt necesari cel puțin 3.000 de kilograme de tuberculi pe hectar, însă recolta va fi înzecită. La un hectar se pot recolta în jur de 30 de milioane de tone de cartofi mov.

Fermă de porci Mangalița – rasa porcilor de Mangalița are o perioadă de creștere de doi ani, iar greutatea optimă de tăiere este la 120 de kilograme. Pentru o afacere rentabilă, rulajul anual trebuie să fie de cel puțin 150 de capete, fără procesare.

Miere de albine – inițial, sunt necesare în jur de 10 familii de albine, prețul unei familii fiind 400-500 de lei. În plus, ca investiție, trebuie cumpărați fagurii, ramele de stupi, respectiv tratamente anuale pentru diverse boli. Este important accesul la o bază meliferă bună. O singură familie de albine poate produce peste 20 de kilograme de miere.

Recondiționarea mobilierului, lavanda și săpunurile naturale, idei proaspete pentru zona rurală

Recondiționarea mobilierului vechi – este o idee de afacere care nu necesită o investiție mare. Sunt necesare, la început, cu un banc de tâmplărie, o masă cu circular, o mașină pentru rindeluire, una de șlefuit, încă una de frezat, câteva ustensile de mână și un set complet de vopsele. Satele mici în care se găsește mobilier vechi sunt o adevărată comoară pentru persoanele care vor să recondiționeze mobilă cu inspirație folclorică.

Lavanda – deși, la început, investiția este destul de mare, în jur de 10.000 de euro pentru butași, plantare și întreținere, planta, la maturitate, devine imună la buruieni. Astfel, după primii doi ani de cultură, lavanda poate ajunge și la 2 metri înălțime. Cultura este rezistență și la secetă și la temperaturile scăzute, iar din lavandă se pot face multe produse care diferă ca preț.

Săpunurile naturale – săpunurile naturale pot ajunge la un preț de până de patru ori mai mare decât cele din comerț. Investiția inițială poate ajunge până la suma de 3000 de euro.

În această sumă sunt integrate ingredientele și ustensilele (grăsimi, sodă caustică, apă distilată, uleiuri naturale, un cântar, un mixer special, forme de turnat), avize, notificări, certificate de calitate, ambalaje și o minimă promovare. În schimb, o astfel de fabrică necesită timp pentru a descoperi rețeta perfectă și multă atenție la regulile stricte de conformitate.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă