Descoperă

Grâu încolțit cu miere – remediul natural care întărește sistemul imunitar

Grâu încolțit cu miere - remediul natural care întărește sistemul imunitar
Grâu încolțit cu miere - remediul natural care întărește sistemul imunitar

Germenii de grâu au fost folosiți de sute de ani ca remediu natural pentru organism. Conținutul de antioxidanți, vitamine și minerale are un efect benefic asupra sănătății. În plus, germenii de grâu se pot obține acasă, foarte ușor.

Cura cu grâu încolțit și miere

Acest remediu natural are rolul de a crește imunitatea și de a revitaliza organismul, putând fi consumat timp de trei luni. Boabele de grâu se pun la germinat, apoi se mărunțesc la robot și se amestecă cu miere și nucă pentru a avea un gust mai bun.

Semințele de grâu din această etapă conțin cea mai mare cantitate de substanțe benefice organismului uman. Germenii de grâu conțin vitaminele A, B, E, K, D, Pp, mineralele fosfor, magneziu, calciu, dar și enzime şi anumiţi hormoni vegetali.

Doza zilnică recomandă este următoarea:

  • Adulţi: 3 – 6 linguri
  •  Copii cu vârste între 7 – 14 ani: 1 – 2 linguri
  • Copii cu vârste între 2 – 6 ani: 1 – 3 linguriţe

Amestecul de miere și grâu încolțit se administrează dimineața, pe stomacul gol, în doza recomandată.

Grâul încolțit cu miere - remediul natural care întărește sistemul imunitar

Variante de preparare

Pentru a pregăti o cantitate mai mare de grâu încolțit, puteți folosi un kilogram de grâu care se pune într-un recipient mare, cu capac, după ce a fost spălat foarte bine, în mai multe ape. Boabele de grâu se acoperă cu apă curată, apoi se lasă timp de o săptămână, schimbând apa de două ori pe zi, fără să se amestece boabele.

După această perioadă, boabele de grâu vor germina, iar atunci când germenii au dimensiunea de 3 centimetri, se pot muta într-un borcan cu închidere ermetică și pot sta la frigider.

O variantă mai ușoară este cea folosită în perioada Sfântului Andrei, conform tradiției românești. Grâul se spală foarte bine, apoi se pune pe o tavă tapetată cu vată înmuiată în apă. Boabele se udă în fiecare zi, până când încep să se formeze germenii și trebuie păstrați într-un spațiu călduros, cu multă umiditate și lumină.

Beneficiile grâului încolțit cu miere

Întărește sistemul imunitar

Datorită conținutului de antioxidanți, vitamine și mineral, acest amestec are rolul de a întări și susține sistemul imunitar, scăzând șansele apariției bolilor.

Scade nivelul colesterolului

Grâul încolțit conține sapoină, o substanță care are abilitatea de a crește nivelul colesterolului bun (HDL) și de a scădea nivelul celui rău (LDL).

Efecte antiinflamatorii

Tot sapoina este substanța care poate reduce procesul inflamator. Astfel, consumul de grâu încolțit poate preveni apariția accidentelor vasculare celebrare și poate reduce inflamațiile provocate de artrită, sau a inflamațiilor cronice.

Stimulează organismul

Cantitatea de vitamine și minerale regăsite în grâul încolțit oferă energie și vitalitate, luptând contra depresiei prin inducerea unei stări de bine.

Reduce nivelul de zahăr din sânge

Consumul de germeni de grâu, fără adaosul de miere, poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge, putând fi consumat și de persoanele care suferă de diabet zaharat, însă doar după aprobarea medicului specialist.

Menține sănătatea oaselor

Consumul de grâu încolțit ajută la menținerea și susținerea sănătății oaselor, datorită conținutului de estrogen, un hormon care îmbunătățește densitatea oaselor.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă