Gogoșarii în oțet, fără fierbere și fără conservanți, sunt o adevărată delicatesă pe care o poți pregăti cu ușurință în propria bucătărie. Această rețetă simplă îți permite să păstrezi prospețimea și savoarea gogoșarilor, fără a recurge la fierbere sau aditivi chimici. Iată cum să obții cei mai gustoși și sănătoși gogoșari la borcan:

Ingrediente:

1 kg de gogoșari proaspeți, de preferat să alegi gogoșari de culori diferite pentru un aspect atractiv
500 ml oțet de mere sau oțet alb
500 ml apă
2 linguri de sare (preferabil sare de mare sau sare nerafinată)
2 linguri de zahăr brun sau îndulcitor natural la alegere
2-3 căței de usturoi, tăiați felii subțiri (opțional)
1 linguriță de boabe de piper negru
2 foi de dafin
2-3 crenguțe de cimbru proaspăt
Instrucțiuni:

Spală bine gogoșarii sub jet de apă rece pentru a îndepărta orice impurități și pesticide. Apoi, scurge-i bine și usucă-i cu un prosop de bucătărie.

Cu un cuțit ascuțit, taie capetele gogoșarilor și îndepărtează semințele și membranele interioare. Dacă dorești gogoșari mai mici, taie-i în jumătăți sau sferturi.

Într-un vas mare, amestecă oțetul, apa, sarea, zahărul (sau îndulcitorul natural), boabele de piper, foiile de dafin și crenguțele de cimbru. Acest amestec va reprezenta lichidul de oțet în care vor fi păstrați gogoșarii.

Adaugă gogoșarii pregătiți în lichidul de oțet, alături de cățeii de usturoi tăiați felii subțiri, dacă dorești să adaugi un plus de aromă și gust.

Acoperă vasul cu un capac sau folosește folie de plastic pentru a-l închide ermetic. Lasă gogoșarii să se odihnească la temperatura camerei timp de cel puțin 24 de ore.

După 24 de ore, pregătește borcanele curate și uscate pentru a pune gogoșarii în oțet în ele.

Cu ajutorul unei paletițe sau a unui cuțit, așează gogoșarii în borcane, încercând să împingi și să distribui feliile de usturoi printre ei.

Toarnă lichidul de oțet rămas din vas peste gogoșari, asigurându-te că aceștia sunt acoperiți complet.

Închide bine borcanele și depozitează-le în frigider. Gogoșarii în oțet fără fierbere și fără conservanți vor fi gata de consum după încă 24 de ore, dar vor deveni și mai gustoși dacă le lași să se odihnească în oțet timp de câteva zile înainte de a-i savura.

Rețeta aceasta simplă și sănătoasă îți permite să păstrezi esența autentică a gogoșarilor, oferindu-le o textură crocantă și o aromă minunată. Poți să-i savurezi alături de diverse preparate, ca garnitură pentru grătare sau în salate. Fără fierbere și fără conservanți, gogoșarii în oțet reprezintă o alegere excelentă pentru cei care doresc să se bucure de prospețimea și gustul autentic al legumelor de sezon. Așadar, profită de această rețetă ușoară și pregătește-ți proprii gogoșari în oțet, pentru a-i împărtăși cu cei dragi o experiență culinară delicioasă și sănătoasă.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Rețete