AgromediaRețete

Nu se fierb și nici nu se sterilizează – Iată cum se fac cei mai gustoși gogoșari la borcan

Gogoșarii în oțet la borcan sunt o delicatesă apreciată de mulți, dar prepararea lor poate părea uneori complicată și consumatoare de timp. Cu toate acestea, există o rețetă simplă și delicioasă care elimină necesitatea fierberii și sterilizării, permițându-ți să te bucuri de cei mai gustoși gogoșari la borcan.

Această metodă facilitează procesul de preparare și pastrează prospețimea și textura gogoșarilor, oferindu-le o aromă bogată și un gust minunat. Iată pașii simpli pentru a pregăti gogoșari în oțet la borcan:

Ingrediente:

1 kg de gogoșari proaspeți, de preferat de culori diferite pentru un aspect atractiv
500 ml oțet alb
500 ml apă
2 linguri de sare
2 linguri de zahăr
4-5 boabe de piper negru
4-5 căței de usturoi
2 foi de dafin
2-3 crenguțe de cimbru proaspăt
Instrucțiuni:

Spală bine gogoșarii sub jet de apă rece pentru a îndepărta orice impurități și pesticide.

Cu un cuțit ascuțit, taie partea de sus a gogoșarilor și îndepărtează semințele și membranele interioare. Dacă dorești gogoșari mai mici, taie-i în jumătăți sau sferturi.

Într-un vas mare, amestecă oțetul, apa, sarea, zahărul, boabele de piper, foiile de dafin și crenguțele de cimbru. Acest amestec va fi lichidul de oțet în care vor fi păstrate gogoșarii.

Adaugă gogoșarii pregătiți în lichidul de oțet, alături de cățeii de usturoi întregi.

Închide vasul sau acoperă-l cu un capac și lasă gogoșarii să se odihnească la temperatura camerei timp de 24 de ore.

După 24 de ore, pregătește borcanele curate și uscate pentru a pune gogoșarii în oțet în ele. De asemenea, poți adăuga câteva frunze proaspete de cimbru pentru o aromă suplimentară.

Cu ajutorul unei paletițe sau a unui cuțit, așează gogoșarii în borcane, încercând să împingi și să distribui cățeii de usturoi printre ei.

Toarnă lichidul de oțet rămas din vas peste gogoșari, asigurându-te că aceștia sunt acoperiți complet.

Închide bine borcanele și depozitează-le în frigider. Gogoșarii în oțet la borcan vor fi gata de consum după încă 24 de ore, însă vor fi și mai gustoși dacă le lași să se odihnească în oțet timp de câteva zile înainte de a-i savura.

Această rețetă simplă și fără fierbere sau sterilizare îți va permite să obții cei mai delicioși gogoșari în oțet la borcan. Poți să îi savurezi alături de preparate tradiționale, ca garnitură pentru grătare sau în salate. Bucură-te de gustul proaspăt și aromat al acestor gogoșari la borcan și împărtășește-le cu cei dragi pentru a le împărtăși și lor această delicioasă experiență culinară.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia