Descoperă

Echinocţiu de primăvară 2022. Care este semnificația evenimentului astronomic

Echinocţiu de primăvară 2022. Care este semnificația evenimentului astronomic
Echinocţiu de primăvară 2022. Care este semnificația evenimentului astronomic

Echinocțiul de primăvară este un eveniment astrologic care marchează momentul în care ziua este egală cu noaptea în toate locurile de pe Pământ. În cadrul acestui eveniment, Soarele trece prin punctul de intersecție a eclipticii cu ecuatorul ceresc. Astfel, Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera australă a sferei cereşti în cea boreală.

Ce semnifică Echinocțiul de primăvară

Ziua este egală cu noaptea datorită faptului că Soarele se află în punctul vernal, și descrie mişcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc. Cuvântul echinocțiu provine din latinescul „aequinoctium”, format din „aequus”- „egal” şi „nox”, „noctis”- „noapte”.

De asemenea, acest eveniment marchează începutul primăverii astronomice care nu corespunde cu începutul primăverii din punct de vedere calendaristic, pentru că anul calendaristic nu este egal cu cel tropic. În anul 2022, echinocțiul de primăvară va avea loc pe data de 20 martie, la ora 17:33, ora României.

De cele mai multe ori, echinocțiul de primăvară are loc pe data de 20 martie, deși există și excepții în care are loc pe data de 21 martie, așa cum va fi anul viitor.

Când va fi echinocțiul de primăvară în anii următori:

  • Echinocțiul de primăvară 2023 – 21 martie, ora 23:24
  • Echinocțiul de primăvară 2024 – 20 martie, ora 05:06
  • Echinocțiul de primăvară 2025 – 20 martie, ora 11:01
  • Echinocțiul de primăvară 2026: 20 martie, ora 16:46
  • Echinocțiul de primăvară 2027: 20 martie, ora 22:25

Începând cu data de 20 martie, ziua va deveni din ce în ce mai lungă, iar noaptea mai scurtă, trecere care se extinde până la solstițiul de vară, pe data de 21 iunie 2022.

Alte evenimente astronomice importante în 2022:

  • Solstițiul de vară- 21 Iunie, ora 17:58
  • Echinocțiul de toamnă- 23 Septembrie, ora 09:50
  • Solstițiul de iarnă- 22 Decembrie, ora 05:28

Vechile superstiții ale evenimentului astronomic

Echinocţiu de primăvară 2022. Care este semnificația evenimentului astronomic

În vremurile străvechi, Soarele era important asemenea unei zeități, iar momentul în care ziua era egală cu noaptea reprezenta un simbol al luminii. Din cauza faptului că oamenii se bazau foarte mult pe lumina soarelui pentru a munci și pentru a se simți în siguranță, trecerea la zile mai lungi era extrem de importantă și sărbătorită ca atare.

Una dintre modalitățile prin care își exprimau recunoștința era prin foc, fiind considerat purificator. În perioada echinocțiului, oamenii aprindeau focuri timp de zile întregi, focul fiind un aliat al luminii care avea rolul de a purifica sufletele, de a aduce căldură, seninătate și de a alunga răul.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă