Descoperă

De ce este bine să bei ceai de păducel în sezonul rece. Ce beneficii are asupra organismului

De ce este bine să bei ceai de păducel în sezonul rece. Ce beneficii are asupra organismului
De ce este bine să bei ceai de păducel în sezonul rece. Ce beneficii are asupra organismului

Încă din cele mai vechi timpuri, ceaiurile au fost extrem de populare printre cei care încercau să se vindece de anumite afecțiuni. Băuturile sunt cunoscute pentru proprietățile și beneficiile pe care le aduc organismului, așa cum se poate spune și despre ceaiul de păducel.

Fructele arbustului de păducel conținut mai multe substanțe necesare organismului, printre care un complex de vitamine B, dar și vitamina C. De aceea, ceaiul de păducel este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra organismului.

Ușor amar la gust și cu un miros puternic, ceaiul de păducel poate să nu fie pe placul tău, imediat după ce îl consumi, dar proprietățile sale ajută organismul în mai multe situații. De aceea, pentru a mai atenua din gustul amar, poate fi adăugată o felie de lămâie.

Ceaiul de păducel contribuie la reglarea hipertensiunii arteriale, dar și la prevenirea apariției cheagurilor de sânge, datorită proprietăților sale. Băutura are efecte și asupra inimii, mai exact reduc palpitațiile, iar studiile recentă arată că această plantă poate fi potrivită și pentru cei care suferă de boli cardiace.

Infuzia de păducel favorizează circulația sângelui, dar în același timp, contribuie la estomparea varicelor și hemoroizilor. Un alt studiu arată că mai multe persoane care au consumat regulat ceai de păducel au observat cum varicele s-au estompat parțial.

În plus, ceaiul de păducel contribuie la reducerea nivelului de colesterol. În cazul în care este prea mare, organismul nu funcționează în parametri normali, iar transportarea nutrienților este un proces mai dificil.

O altă problemă pe care o poate rezolva această plantă este legată de stările de anxietate. Ceaiul de păducel contribuie la creșterea oxigenului din sânge. În plus, băutura conține și antioxidanți, substanțe care joacă un rol important în funcționarea organismului.

Chiar dacă vine la pachet cu multe beneficii, ceaiul de păducel nu este indicat femeilor însărcinate sau celor care alăptează. Nici celor care știu că urmează un tratament medicamentos puternic nu le este recomandat să consume ceai de păducel.

Într-un vas, se pune două căni de apă, peste care se adaugă păducelul uscat. După ce a stat la infuzat 15 minute, poate fi consumat, fie cald, fie rece.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă