Ceaiul este benefic mai ales în perioada răcoroasă sau atunci când te confrunți cu răceli, însă multe persoane fac această greșeală. Dacă ți-ai pregătit un ceai fierbinte este bine să renunți la acest ingredient care îl face toxic. Iată despre ce este vorba!

Ceaiul este benefic pentru sănătate, iar multe persoane preferă să-l consume zilnic, însă este indicat să renunți la acest obicei dacă l-ai făcut. Dacă îți pui miere în ceaiul fierbinte acesta devine toxic, potrivit studiilor.

Mierea are numeroase proprietăți, însă aceasta trebuie consumată cu atenție. Un studiu arată că mierea adăugată în lichidele care depășesc temperatura de 40 de grade Celsius poate deveni toxică, de aceea este bine să o pui în ceai după ce acesta s-a răcit.

Mierea expusă la temperaturi mari determină apariția unui compus care poate avea efect cancerigen. Mai mult de atât, vitaminele și enzimele benefice din miere sunt distruse din cauza temperaturii mari.

Ce miere trebuie să consumi

Nu toate sortimentele de miere sunt naturale, motiv pentru care producătorii procesează intens mierea, iar aceasta nu aduce niciun beneficiu asupra sănătății, ba din contră, îți poate face mai mult rău.

Îți poți da seama că mierea este falsificată dacă se dizolvă foarte repede în lichide, rămâne subțire indiferent de temperatura la care este expusă și mirosul dispare rapid.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.