Paștele ortodox va pica, în anul 2022, pe data de 24 aprilie, iar cel catolic, cu o săptămână mai devreme, pe data de 17 aprilie. Deși, în prima jumătate a lunii, vremea se anunță destul de rece, meteorologii susțin că temperaturile vor crește în cea de-a jumătate a intervalului.
Învierea Domnului este cea mai importantă sărbătoare religioasă, fiind sărbătorită de creștinii din întreaga lume. În afară de tradițiile religioase, în care oamenii merg la biserică, în ziua de Paște, familia se strânge laolaltă, bucurându-se de zilele frumoase de primăvară.
Cum va fi vremea de Paște 2022
Începutul de primăvară a venit cu temperaturi mult mai scăzute decât normalul perioadei, cu precipitații mixte și zile mohorâte. Anul acesta, după doi ani de restricții, românii vor putea să se bucure în totalitate de zilele liniștite de Paște.
Conform specialiștilor, vremea din perioada Paștelui va fi, în general frumoasă, cu temperaturi cuprinse între 15 și 20 de grade. Astfel, valorile termice se vor încadra în limitele normale pentru această perioadă. Izolat, exista șansa să apară precipitațiile, însă, în acest moment, vremea se arată perfectă pentru zilele de Paște din 2022.
România este, în prezent, afectată de un nor de praf saharian
În perioada 30 martie – 1 aprilie, un nor de praf saharian va afecta România, conform Administrației Naționale de Meteorologie. Circulația aerului se va face din sud-vest și sud ulterior din vest, ceea ce va favoriza deplasarea unei mase de aer tropical dinspre nordul Africii, cu o încărcătură de particule de praf de origine sahariană. Astfel, partea de sud și sud-est a Europei va fi afectată, inclusiv România.
În România, cele mai mari concentrații se vor atinge în zilele de joi și vineri, iar depunerile de praf vor afecta cel mai tare în zonele de vest, centru și nord ale țării, pe arii restrânse și în restul teritoriului, mai ales după precipitațiile înregistrate ieri, 31 martie.
Cele mai afectate zone din Europa vor fi sudul Peninsulei Italice și sudul peninsulei Balcanice.