Casa și Grădină

Cum se îngrijește gazonul toamna pentru a rămâne verde până la prima ninsoare

Cum se îngrijește gazonul toamna pentru a rămâne verde până la prima ninsoare
gazon, lucrari de toamna

Luna septembrie este perfectă pentru aplicarea unui tratament special gazonului. În perioada verii, gazonul este mai ușor de întreținut și culoarea verde ne arată că este sănătos și frumos.

Totuși, pentru a păstra culoarea, dar și pentru a avea un gazon sănătos, sunt necesare câteva operațiuni. Aceste metode sunt destul de simple și pot ajuta ca gazonul din curtea ta să rămână verde până la căderea primei ninsori.

Zilele calde de toamnă ajută la creșterea ierbii, așa că această perioadă este optimă pentru îngrijirea și menținerea sănătății gazonului.

Iată care sunt câteva dintre operațiunile de toamnă pentru păstrarea unui gazon verde:

Faptul că gazonul trebuie tuns nu este deloc un secret, însă, după acest pas, resturile vegetale, mușchiul sau firele uscate de iarbă trebuie îndepărtate. Acestea se regăsesc sub nivelul de tundere și pot afecta foarte mult gazonul sănătos.

Specialiștii recomandă ca îndepărtarea resturilor și a firelor uscate să se facă în două sensuri. De asemenea, marginile gazonului nu trebuie ignorate. Aceasta este cea mai bună perioadă pentru a reface liniamentul gazonului.

Prin îngrijirea marginilor, ne asigurăm că gazonul va crește uniform și va fi un detaliu important al unei curți îngrijite.

Solul trebuie aerat și irigat

Unul dintre primii pași în îngrijirea gazonului în această perioadă este legat de nivelarea solului. Atunci când copiii sau animalele de companie aleargă pe gazon, acesta se poate denivela.

Așadar, prin nivelare, se poate preveni formarea bălților nedorite din sezonul ploios, iar terenul este corectat și întremat. Urmează una dintre operațiunile de bază, și anume aerarea.

Prin aerare, solul este perforat cu rolul de a facilita creșterea mai rapidă a ierbii. În plus, prin aerare, solul va primi nutrienții mai rapid. Procesul de aerare se face după cel de nivelare.

În ceea ce privește irigarea, acest pas nu trebuie omis, chiar dacă temperaturile nu mai sunt atât de ridicate. Vara, gazonul a fost udat constant pentru a-și forma rădăcini puternice care să-l ajute să treacă peste sezonul rece, așa că urmează irigațiile de toamnă.

Nici procesul de fetilizare nu se oprește în perioada toamnei. Rădăcinile gazonului se dezvoltă constant, chiar dacă iarba nu mai crește, așadar este indicat să se folosească și îngrășământ.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.