Descoperă

Cum se folosesc frunzele de prun și ce beneficii au

Cum se folosesc frunzele de prun și ce beneficii au
Cum se folosesc frunzele de prun și ce beneficii au

În România, prunul este unul dintre cei mai cultivați pomi fructiferi. Fructele acestuia pot fi folosite pentru obținerea multor produse, în special a magiunurilor delicioase și a băuturilor alcoolice tradiționale.

În plus, prunele conțin carbohidrați, vitamina C, vitamina K, cupru, potasiu și fibre, fiind foarte sănătoase. Atunci când sunt uscate, prunele sunt o sursă importantă de vitamina A, fibre și, nu în ultimul rând, isatin, o componentă care se regăsește și în frunzele de prun și care este recunoscut drept un laxativ natural.

Prunele au capacitatea de a normaliza nivelul de glucoză din sânge, iar sursa de fibre are un efect benefic asupra sensibilității insulinei.

Beneficiile frunzelor de prun

Frunzele de prun sunt cunoscute pentru proprietățile purgative, febrifuge, și vermifuge, fiind un remediu natural împotriva problemelor digestive și viermilor intestinali. Acest lucru este datorat conținutului de isatin, un laxativ natural.

De asemenea, specialiștii recomandă consumului de infuzie de frunze de prun în lapte de capră clocotit pentru persoanele care suferă de tromboflebită și ateroscleroză.

Cum se folosesc frunzele de prun și ce beneficii au

Infuzia se prepară astfel: se folosesc aproximativ 10 frunze de prun și se lasă la infuzat în lapte de capră clocotit timp de zece minute. După această perioadă, infuzia se strecoară și se consumă îndulcită cu puțină miere de albine.

Se consumă două căni pe zi, dimineața și seara, timp de zece zile, fiind o infuzie cunoscută pentru dizolvarea cheagurilor de pe pereții arterelor.

Pentru a pune în funcțiune efectul laxativ al frunzelor de prun, puneți în jur de 30 de frunze de prun la fiert într-un litru de apă pentru un 15 minute. Ceaiul se consumă după fiecare masă, timp de cinci zile.

Frunzele de prun combat febra și anemia

Pentru a lupta împotriva febrei, puteți face o infuzie de frunze de prun, folosind 30g de frunze mărunțite, puse la fiert într-un litru de apă, timp de cinci minute. Infuzia se lasă, apoi, la răcit, urmând să se consume de două ori pe zi.

Astfel, frunzele sunt benefice persoanelor care suferă de anemie, astenie, hemoroizi, reumatism şi tromboflebită.

O altă variantă naturală pentru a lupta împotriva viermilor intestinali, în cazul în care nu aveți acces la frunze de prun, o reprezintă folosirea fructelor uscate.

Seara, puneți la înmuiat în jur de 15 prune uscate, într-un vas cu apă, urmând ca dimineața să fierbeți amestecul pentru zece minute. Apoi, în timpul zilei, consumați apa în porții egale.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă