Trucuri și sfaturi

Cum se construiește o păstrăvărie de la zero cu investiții minime

Cum se construiește o păstrăvărie de la zero cu investiții minime
Cum se construiește o păstrăvărie de la zero cu investiții minime

O păstrăvărie este un proiect care poate fi costisitor. Totuși, există variante pe care le puteți folosi și care vă pot ajuta să aveți parte de profit, dar cu investiții minime, în condițiile în care dețineți un teren potrivit.

Cum puteți reducerile costurile unei păstrăvării

În primul rând, trebuie să utilizați materialele ușor de procurat, asemenea lemnului sau pietrelor de râu. Bazinele de pământ pot fi folosite doar atunci când solul nu are gradul de permeabilitate prea mare. În plus, acestea vor acorda păstrăvăriei o imagine tradițională.

Aducţiunea apei se poate face cu ajutorul unui canal de pământ, însă doar atunci când viteza apei pe canal nu este prea mare, riscând astfel să erodeze malurile, întârind pereții canalului cu bile sau cu dulapi de lemn. De asemenea, acesta trebuie acoperit în condițiile în care iernile sunt geroase.

Tot de lemn vă puteți ajuta și în cazul admisiei și evacuării, cu ajutorul unei cascade sau a unui baraj din lemn umplut cu piatră care să ajute la ridicarea nivelului apei.

Cum se construiește o păstrăvărie de la zero cu investiții minime

O astfel de păstrăvărie poate avea mai multe moduri de utilizare și de profit. Unul dintre acestea este crearea unui canal de evacuare a apei populat cu păstrăv, în afara spațiului propriu-zis, care să permită pescuitul sportiv.

De asemenea, o păstrăvărie poate fi o atracție pentru familiile care vizitează zona, mai ales dacă au copii. În cazul în care permite bugetul, puteți lumina păstrăvăria pentru a acorda turiștilor o priveliște unică a peștilor care vor prinde insecte în salturi în perioada nopții.

Dacă bugetul nu permite să dezvoltați o casă de incubație, atunci puteți începe cu puiet în greutate minim 5 grame. Pentru a avea profit, păstrăvăria trebuie să producă un minim de zece tone de păstrăv pe an.

Totuși, specialiștii recomandă să începeți cu un bazin, urmând să extindeți suprafața și construcția pe măsură ce începeți să faceți profit.

Elementele indispensabile dintr-o păstrăvărie

Unul dintre elementele fără de care păstrăvăria nu s-ar putea dezvolta este un termometru, hrănirea peștilor efectuându-se în funcție de temperatura apei.

Un oxigenometru nu este neapărat necesar, însă poate fi util. Cu ajutorul lui puteți stabili dacă peștii au destul oxigen în bazin. Totuși, dacă nu aveți un asemenea aparat, vă puteți ghida după pești.

Dacă aceștia stau grupați, dar se mișcă circular, atunci au destul oxigen. În schimb, dacă peștii stau doar la admisia apei în bazin, atunci este un semnal de alarmă în privința lipsei oxigenului.

Un alt factor important pentru o păstrăvărie cu o producție mare este hrana peștilor. Specialiștii nu recomandă să folosiți hrană de proastă calitate, ci hrană cu rată mare de creștere și cel mai mic indice de conversie.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.