Trucuri și sfaturi

Cum scoți petele de nuci verzi. Cum să îndepărtezi negreala de pe mâini după ce cureți nucile

Cum scoți petele de nuci verzi. Cum să îndepărtezi negreala de pe mâini după ce cureți nucile
Cum scoți petele de nuci verzi. Cum să îndepărtezi negreala de pe mâini după ce cureți nucile

Procesul de curățare a nucilor verzi nu este doar unul migălos, ci unul care lasă pete adânci pe mâini și care se curăță greu. În cazul în care nu ați folosit mănuși atunci când ați efectuat această operațiune, vă prezentăm câteva modalități naturale de a îndepărta negreala de pe mâini.

Metode de îndepărtare a petelor de nuci verzi

Acidul citric – sucul de lămâie

Unele dintre aceste metode naturale nu au efect imediat. Nucile verzi conțin juglonul de colorare natural, asemănător în culoare și miros cu iodul. Dacă nu este îndepăratat la timp, acesta poate rămâne pe piele timp de o săptămână.

Sucul de lămâie este un bun înălbitor natural, așa că puteți freca mâinile cu jumătate de lămâie. Desigur, va trebui să repetați operațiunea de câteva ori pentru că petele nu se vor înlătura atât de ușor. Puteți adăuga și două linguri de sare în palme.

Pastă de dinți

Pastele de dinți care conțin bicarbonat de sodiu sunt foarte utile în acest caz. Folosiți o periuță veche de dinți și frecați petele cu pastă de dinți.

Bicarbonat de sodiu

În cazul în care celelalte metode nu au funcționat, puteți bune puțin bicarbonat de sodiu, amestecat cu detergent de vase în palmă și să frecați cu periuța de dinți.

Cum scoți petele de nuci verzi. Cum să îndepărtezi negreala de pe mâini după ce cureți nucile

Oțet

În cazul în care petele cauzate de nucile verzi sunt proaspete, puteți pune oțet și apă în cantități egale într-un lighean și să țineți mâinile la înmuiat timp de câteva minute. Apoi, spălați mâinile bine cu apă și săpun.

Spirt

Tot în cazul petelor proaspete, puteți să folosiți spirt. Folosiți un disc demachiant sau vată bine îmbibate cu spirt și curățați petele. Clătiți, apoi, mâinile cu apă și săpun.

După ce folosiți oricare dintre metodele menționate mai sus, nu uitați să vă spălați bine pe mâini și să folosiți o cremă hidratantă.

Cum scoatem petele de nuci verzi de pe haine

Detergent de vase

Hainele pătate de nucile verzi se pun repede la înmuiat în apă rece. Apoi, folosind detergent de vase lichid și oțet, vom freca bine fiecare pată în parte. Lăsăm oțetul și detergentul de vase să acționeze timp de un sfert de oră, apoi clătim bine hainele.

Apa oxigenată

Pentru a scoate petele de nuci verzi, puteți folosi apă oxigenată pe un disc demachiant sau vată, umezind bine fiecare pată. Lăsați apa să acționeze timp de un sfert de oră. Totuși, apa oxidenată poate fi folosită doar pe anumite materiale.

Detergent de rufe cu înălbitor

Dacă hainele purtate nu sunt din materiale asemenea lânei, mătasei sau materialelor sintetice, atunci puteți folosi detergent cu înălbitor. Folosiți o soluție formată dintr-o lingură de detergent și una de apă, puneți-o pe pată și așteptați să acționeze timp de câteva minute.

Apoi, ștergeți pata cauzată de nucile verzi cu apă amestecată cu oțet.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.