Descoperă

Ce sunt, de fapt, firele albe care se desprind de pe banane când le decojim

Bananele sunt fructe care sunt în general agreate de toată lumea. Sunt uşor de consumat, de transportat şi pot fi gustări delicioase, pline de nutrienţi. Dacă ar fi ceva care să ne supere la banane, ar fi firele albe care se desprind atunci când le decojim. Totuşi, ele au un rol bine definit.

Dacă termenul „floem” vă sună familiar, probabil pentru că ați învățat despre floem și xilem atunci când ați învățat despre biologia plantelor la orele de științe din gimnaziu. Acești doi termeni descriu țesuturile complexe care transportă hrana și apa într-o plantă, asigurându-i acesteia suficientă hrană, nutrienți, minerale și apă pentru a crește.

Așadar, în esență, aceste șiruri hidoase distribuie nutrienți în sus și în josul bananei pe măsură ce aceasta crește, permițându-ne să mâncăm bananele delicioase pe care le iubim atât de mult.

Dr. Nicholas D. Gillittare un doctorat în chimie fizică/ anorganică și este vicepreședinte al cercetării în domeniul nutriției și director la Institutul de Nutriție Dole. Acesta a declarat pentru HuffPost că ele se numesc floem (ţesut liberian) şi fără ele bananele nu ar exista. Conform Gustarte, el a spus că nu există niciun risc în cazul în care le mâncăm.

În general, toate părţile fructelor sunt bune de consum. Mâncăm coaja de la mere, pere, struguri, aşa că am putea mânca şi coaja bananelor fără probleme, incluzând şi ţesutul liberian. Nu există nicio dovadă că ne-ar putea face rău”, a spus Gillitt.

Cercetătorul spune că se pot face banane şi fără aceste fire albe, dar că nu vede niciun sens ca lumea ştiinţifică să îţi consume resursele în acest scop. ”Ţesutul liberian este necesar pentru ca ajută la distribuirea nutrienţilor uniform de-a lungul fructului. Banii din cecetare trebuie să meargă mai mult spre găsirea unor soluţii pentru eradicarea bolilor care atacă bananierii şi care pot duce la eradicarea speciei”.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă